Рибари уловиха риба тон с… дрон (видео)

0

Ако този улов на риба тон се беше случил през 80-те години на миналия век, със сигурност най-подходящ саундтрак за видеото към него щеше да бъде „Аз рибарче съм, хващам наведнъж 10 рибки златоперки и при слънце, и при дъжд“ (за тези, които я помнят, разбира се).

Извън шегата – едно уникално риболовно дело стана факт в края на април край бреговете на Австралия. Двама въдичари успяха да уловят и изтеглят на брега (със сигурност и да почерпят приятели) 20-килограмова дългоопашата риба тон. Свършеше ли до тук новината, със сигурност щяхте вече да сте излезли и да търсите нещо по-интересно в интернет, но…

двамата смелчаци извадили достолепната риба тон с помощта на дрон!

дрон, риба тон

Как се случило всичко?

36-годишният Байрън Лийл и с 10 години по-младият му приятел и ортак в нестандартните идеи Джейдън Маклийн прикачили 500-метрова корда към дрон. След това пуснали безпилотното самолетче над източно австралийския плаж Фингъл хед, за да търси пасаж на риби тон. Разбира се, на кукичката висяла закачена специална апетитна стръв.

Опитът на двамата ентусиасти завършил повече от триумфално –

уловили риба тон и то само на 350 метра от брега!

Веднага след успешното й изтегляне от водата с помощта на (най-новият пръв приятел на риболовеца) дрона те били аплодирани от неколцина наблюдатели на забавното приключение.

дрон, риба тон

Няколко дни отнели на Джейдън Маклийн да монтира клипче от „акцията“ и да го качи в YouTube. До 4 май видеото е гледано над 635 000 пъти. В интервю за вестник „West Australian“ Джейдън споделил, че е изненадан от реакцията на хората, които си пуснали и изгледали невероятното преживяване.

„Хора от цял свят не спират да коментират клипа с нашето рибарско дело. Получих дори бизнес предложения и дори маркетингови планове за бъдещи общи проекти“,

казва Джейдън Маклийн. Сред коментарите не липсват и обвинения в измама. Маклийн обаче казва, че процесът е бил много по-труден и е отнел по-дълго време, отколкото изглежда.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg