Целебният метод на лечителя Леонид Щенников

0

Наричат Леонид Щенников нетрадиционен медик. Професорът психотерапевт е и автор на т.нар. сух пост – негов патентован целебен метод за въздържане от течности и храна. Роденият през 1932 година натуропат е суровоядец от началото на 70-те години на миналия век. Изследователят и природолюбител вече над 45 години се интересува от себеразвитието и себепознанието. В рамките на 9 години той прави десетки сухи пости, всеки от които продължава между 3 и 5 дни.

Първият пълен 10-дневен сух пост е осъществен от Леонид Щенников през 1980 г.

В рамките на този период сваля 15 кг, които за една седмица възстановява. В живота му следват постоянни пости – ритмични цикли, след които е възвръщал в рамките на три дни своето тегло.

Леонид Щенников и неговия целебен методМного хора, които искали изцеление на недъзите си търсили помощта на Леонид Щенников и чакали пред дома на лечителя. Той започнал да прилага методите си на групи от по 2-3 души. Заедно с тях провеждал сухи пости от седмица до 11 дни. В Москва през 1990 година създава школа за лечение по методиката му. За шест години в Подмосковието са се провеждали стотици лечения под ръководството на обучени от него специалисти. Леонид Щенников активно провеждал консултации на болни за домашно самолечение, изнасял е лекции не само в Русия, но и зад граница. Зает е бил почти всеки ден с дейности, свързани с целебните му методи.

Каква е тайната на методиката на Леонид Щенников?

Никакви яйца, никакво месо, никакви консерви! В менюто на натуропата присъстват единствено зърнени храни, зеленчуци и плодове. Готвените храни са само на пара, за да могат да запазят полезните ти вещества. Прясно изцедени сокове и чиста изворна вода са напитките, които консумира в малки количества. Черен чай и кафе са забранени в менюто му, в много редки случаи си позволява зелен разхладителен чай. Не пие и не пуши. Един или два пъти на ден се облива с хладен душ – според него това го е предпазило през годините от простудни и вирусни заболявания.

Леонид Щенников и неговия целебен метод

На две седмици практикува между 5- или 7-дневен сух пост. Тридневен пост спазва и когато е на път, признава, че така се чувства леко и приятно.

За Леонид Щенников човешкото тяло е „един мъдър механизъм“

и в генокода се предава на всяко следващо поколение информация за вредното и полезното за нашето здраве.

Леонид Щенников и неговия целебен методВеднъж в сезона провежда въздържания от вода и храна, които продължават между 7 и 11 дни. По думите му, този цикъл подмладява организма като обновява клетките. По този начин се постига тотално прочистване на тялото, а имунната си система става непробиваема.

Книгата му „Система за Изцеление“ е написана 30 години след началото на методиката, която започнал да прилага първо върху себе си.

Храни се веднъж, най-много два пъти дневно.

На всеки 7 дни прави по два 36-часови сухи поста – обикновено в събота и сряда.

Сънят му продължава 5-6 часа, събужда се всяка сутрин на разсъмване.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

проф. Иван Павлов Неумивакин, рак, диабет, множествена склероза, ПаркинсонРак, МС, диабет и Паркинсон не съществуват, твърди проф. Неумивакин

 

противоракова смес на Порфирий ИвановПриродна отвара срещу рак на руския Петър Дънов – Порфирий Корнеевич

 

Д-р Колдуел твърди, че всеки рак е лечимНатуропат: Всеки вид рак се лекува за броени седмици

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg