Сатурновата дупка преди рождения ден – как ни влияе този период и за какво е полезен

0

Сатурновата дупка е периодът преди личния ни празник всяка година – месец-месец и половина преди датата, на която празнуваме рождения си ден. Периодът се характеризира като време на равносметки. В него поглеждаме назад, оценяваме постигнатото и нереализираното, за да си извлечем поуки от натрупан опит.

Сигурно сте се улавяли и Вие, че сте някак по-лабилни, емоционални, тъжни, напрегнати поне месец преди да духнете свещичките на тортата. Периодът ни е необходим, за да осъзнаем какво трябва да пренесем в новата си житейска година и какво да оставим на старата. Независимо дали иде реч за нашето поведение, отношения с приятели или проекти, от които сме били част през последните около 11 месеца.

Понякога е нужно да се вглеждаме в закономерностите на Вселената, които ни дават ясни сигнали, а не просто лаишки да махаме с ръка и да не вярваме. Повярваме ли поне в малка част от тези времепространствени закони, можем само да спечелим от достигналата до наши дни хилядолетна философия и наука, каквато е астрологията.

Едно е ясно,

негативното влияние на Сатурновата дупка се проявява при всеки, без значение дали вярва, или не в подобни космически и астрологични предразположения.

И дори да мислите, че всичко е във Ваши ръце, дано този текст поне малко да Ви замисли.

Какъв е характерът Ви, според хороскопа на маите

 

Няколко са познатите теории, които доказват съществуването на специфичния период преди рождения ни ден, наричан Сатурнова дупка (Сатурново влияние) – на Розенкройцерите и на водещи астролози. Според братята от Ордена на розата и кръста, периодът е точно 52 дни преди датата на раждане, а според различни специалисти по астрология – между 30 и 40 дена преди да станем с година по-мъдри. Каквито и да са теориите, общото е, че всички са категорични, че

последните дни преди рождения ни ден са най-разрушителните – и буквално, и преносно за всеки един от нас.

В глава „Цикли на Розенкройцерите“ от тяхното езотерично учение от XVII в. се натъкваме на една нова светлина за личната година на всеки един човек. Те твърдят, че

от рождена до рождена дата животът ни се дели точно на седем периода, всеки един, от които продължава ни повече, ни по-малко от 52 дни.

Последователите на митичния Християн Розенкройц описват последния период преди рождения ни ден като разрушителен и доста критичен. За древните, този последен 52-ве дневен период преди рождената ни дата започва разрушението, за да дойде едно ново съграждане. Този период е разрушителен – от една страна, а от друга е определян като стадий за реконструкция в живота ни. Изследователят на Розенкройцерите Х. Сп.Люис пише в книгата си „Човешката съдба в циклите на Розенкройцерите“, че

не трябва да вземаме прибързани решения по време на Сатурновата дупка, защото в противен случай резултатите ще бъдат в пъти по-пагубни за нас.

Последователите на розата и кръста са били категорични, че в този последен период от личната ни година сме потиснати, обезкуражени, песимистични. Това трябва да е ясно за всеки, тъй като понякога е възможно последиците да бъдат катастрофални. Неизброими са примерите, в които хора са сложили край на живота си именно в периода преди рождения си ден. Не бъдете импулсивни в този период от всяка своя лична година. Отложете финализирането на проекти или сделки за след рождения си ден. Направите ли го, развитието им, или резултатите ще бъдат много по-благоприятни и позитивни.

Коя е Вашата зодияКоя е Вашата зодия, според славянския хороскоп

 

За какво е подходящ периодът на Сатурновата дупка?

Отлични резултати ще имате в сферите на недвижимите имоти, минералите и мините, както и ако се занимавате по какъвто и да е начин с плодове и зърнени храни.

Сатурновата дупка е период, подходящ за търговски интереси, които са свързани с протекции от страна на държавата, искания за патентно право или с открития от всякакво естество.

Колкото и странно да звучи, най-добрият период да започнете нова работа е именно Сатурновата дупка. Пътуванията по вода и по суша също е необходимо да бъдат избягвани, твърдят още Розенкройцерите.

Според астрологията, в този период, определян като Сатурново влияние или Сатурнова дупка, не се чувстваме добре в кожата си. Подвластни сме на депресивни, мрачни мисли. Всякаква физическа и емоционална енергия ни липсва в последния месец-месец и половина преди рождения ни ден. Като че ли в този период ни е напуснала амбицията да гоним нови цели, стремежът към успехи е притъпен от желанието да останем насаме, да отпочинем или дори повече да спим.

Този напълно естествен космически биоритъм продължава до рождения ден, а веднага след него е началото на т.нар. Слънчев период – време, в което се изпълваме със сили и необуздана енергия.

Ето как датата на раждане определя съдбата ниЕто как датата на раждане определя съдбата ни

 

За какво да използваме Сатурновата дупка?

Хубаво е в този период да приключим дългосрочни проекти, да завършим дейности и да доведем до края дълго отлагани неща от живота ни. Не е добре да започваме нови проекти, защото в този период подсъзнателно усещаме, че нещата не можем да контролираме сами. Това е

време, в което е добре да начертаем  бъдещите планове, на които да дадем старт след рождения си ден.

В Сатурновата дупка се отдайте на пълна и заслужена почивка, нека природата бъде вашият най-близък приятел, а книгите, музиката и артистичните занимания да са ваши спътници. Може дори да започнете да пишете дневник, в който да се разтоварвате от напрежението, трупано през последните около единадесет месеца.

Доста често в този период сме изтощени физически, без да си даваме сметка защо. Може дори да се разболеем от различни болести. И все пак, разрушителната сила на Сатурн не е безцелна и идва неслучайно в този период от личната ни година. Идеята е да се подготвим за новото, което ни очаква след рождения ни ден и да изгорим и сринем всичко ненужно преди него.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg