Десетки рокери, пременени като Дядо Коледа събраха за благотворителност над 4000 лв

0

Въпреки студения зимен вятър, днес повече от двеста мотористи от рокерския клуб в Плевен се събраха за традиционния поход, организиран с благотворителна цел. Облечени в костюми на Дядо Коледа, мотористите обиколиха целия град, предизвиквайки фурор сред празнуващите плевенчани.

рокери събраха пари, дрехи и играчки за благотворителност в Плевен

Бяха натрупани средства от 17 пункта в града, които се събираха повече от един месец с благотворителна цел.

Със събраните повече от 4000 лв. бяха купени дрехи и играчки.

Помощите бяха отнесени в Дома за медико-социални грижи за деца в кв. „Дружба”, Защитената къща за младежи с умствени увреждания в кв. „Сторгозия”, центровете за настаняване от семеен тип, както и за Дома за възрастни хора в с. Бохот.

По традиция рокерите посетиха и Плевенската панорама, а накрая завършиха похода си на пл. „Възраждане” с българско хоро.

рокери събраха пари, дрехи и играчки за благотворителност в Плевен

Как се ражда желанието за милосърдие и съпричастност към страдащите хора?

Това става още в най-ранна възраст, когато си разбрал за това, че има болка и страдание и си пожелал да ги облекчиш. Заради това тази година за пръв път в СУ „Пейо Яворов” в Плевен, заедно с приготовленията за Коледа, децата събираха в училище и дарения за нуждаещите се.

рокери събраха пари, дрехи и играчки за благотворителност в Плевен

За една седмица бяха събрани десетки чували с дрехи и играчки, парични суми за хората в нужда.

За една седмица бяха събрани десетки чували с дрехи и играчки, парични суми за хората в нужда.„Синът ми е рокер и аз станах инициатор на идеята за дарителство“ –

сподели за delo.bg Таня Савова, която е организатор на това благородно начинание.

„Казах си – е, хайде и ние да се включим, да направим нещо хубаво и полезно. Децата се въодушевиха и с голямо желание донесоха своите подаръци – дрехи, играчки, имахме и кутия за парични дарения. Идеята за събиране на коледни дарения беше съчетана с различни конкурси, за които имаше и награди. Всичко това много повдигна духа на всички в училището и се надявам да стане традиция.”

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg