Съветите на д-р Огнян Пелов за трайно отслабване и отлично здраве

7

Още преди да е направена премиерата на книгата „Размерът има значение… размерът на талията“ тиражът й беше изчерпан. Съдържанието, част от което сайтът delo.bg представи първи (виж линковете по-долу), се оказа толкова актуално, че буквално взриви интернет пространството. Разбиването на клишетата за това как се отслабва и какво въобще е красотата започнаха да дават своите резултати.

Огнян Пелов за трайно отслабванеАвторката Александра Иванова и д-р Огнян Пелов (на снимката) бяха буквално заринати от въпроси, молби за консултации и покани за срещи с почитатели в страната. Основните въпроси, които се задават са наболелите въпроси за опазване на здравето и за спасяване от отровите, които ни заобикалят.

Следващата седмица докторът и неговата пациентка ще отговорят на поканите и ще направят срещи с читатели на книгата в 4 града в страната, а след това в още 3 населени места

Самото послание на книгата е – отслабването и сияещата красота са симптоми на здравето, е разбиване на стереотип.

Ето най-важните съвети на създателя на системата за здравословен начин на живот “Healthy Beauty and Energy”:

Отслабването, успеха, щастието и красотата са признаци на здравето.

Ако нямаш здраве, не ти трябват пари, богатства, дрехи, бижута, удобства, реализация, няма желание и сили за нищо… Както казва народа: „Здраве да е!“. Здравето води до качествен живот в младо тяло, което не се поддава на клишетата за възрастта, а слуша собственият си биологичен часовник – единственият верен.

Рецептата на д-р Огнян Пелов за трайно отслабване и отлично здравеВръщането към естественото поведение е в основата на оздравяването. Готвенето на храна в къщи, изключването на отрови от менюто, движението, удоволствието от семейното общуване – звучи остаряло, но това е решението за живот с по-малко болести. Жените са тези, които слагат храната на масата на семействата. Затова и книгата е насочена към тях. Постигайки успех със собственото здраве, те ще пренесат здравословните навици в живота на децата и мъжете си.

Книгата «Размерът има значение… размерът на талията» вече се превежда за севрноамериканския пазар, където проблемите са още по-сериозни.

Бог е създал човека по свой образ и подобие. Ние сме прекрасни създания, с тела, които имат огромни възможности за възстановяване. Хилядолетия наред естественият отбор е дал резултат и това сме ние – съвременните хора. Но през последните почти век, правим всичко възможно да му пречим да приема и преработва храната, която поемаме.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Алекс, която свали 42 кг съветваБезценните съвети на Алекс, която стопи 42 кг

 

Индустрията създава промишлените стоки, тези, които се произвеждат по-лесно, по-бързо и по-евтино. Това НЕ СА храните и напитките, за които тялото ти е конструирано. То получава комбинации от вещества, които не са приемливи за него. Такива храни са:

Слънчогледовото олио, което измества традиционните за нас зехтин, масло и мас. То е било използвано в много малки количества, преди да стане промишлена стока – евтина и за широка продажба. То е приемливо за тялото, не е отровно и в малки количества (един път в месеца 2-3 супени лъжици) няма да ни съсипе. Това, обаче е несравнимо с количеството, което използваме за готвене и пържене в стремежа си да не ядем заклеймената свинска мас и набеденото краве масло, които са много по-естествени източници на мазнини за тялото ни. Зехтинът също е добър за готвене, не само за салати, но трябва да се готви на по-слаб огън.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

svinska mas

Свинската мас е по-полезна от зехтина

 

Маргаринът, който е направо отрова, рекламирана като лекарства.

Захарта и подсладителите. Сладкото, което е през цялата ни еволюция е било по-малко достъпно за хората е необходимо, но не в количествата, които сега наблъскваме в тялото си. Хилядолетия наред сме задоволявали нуждата от сладко с естествените мед и плодове. Предозирането с въглехидрати води до затлъстяване, но това е най-малката вреда. То води и до хронични болестни състояния – диабет, хипертония, артрити, дори някои видове рак и др. Пристрастеността към захарта има същата биохимична основа като зависимостта към наркотик. Но освобождаването от нея е с продължителност 3 дни. Само 3 дни усещане за необходимост. И внимание – плодовите подсладени и/или прясно изцедени сокове не са естествени за тялото. Те пренасищат със захари.

Белият хляб и сладкишите – лъскави, пухкави, рекламирани и наложени като нещо изкусително, а в действителност те са идеалният пример за клише. Когато хапнеш истински ръжен хляб или питка от лимец разбираш истинския вкус на хляба. И на него коричката му хруска, и топъл от фурната може да бъде, и да си отопиш салатката и соса от тавата с него става. Истините за бялото брашно (тип 500) са –  житото е ГМО и е пръскано, а в комбинация със захар или подсладите – направо се набухва и трови целия организъм.

Индустрията (хранително-вкусова и модна) се стреми да направят по изкуствен път тези храни приемливи за теб – клиента. Целта е да се пристрастиш към стоката им. Тук на помощ идва химията – ГМО, консерванти, оцветители, овкусители, ароматизатори… все полезни за продажбата неща. Тук може да се говори и за индустриализацията на медицината и фармацията, която превръща човешкото същество от пациент в клиент.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Как Алекс от София отслабна без йо йо ефектАлекс от София свали 42 кг без йо йо ефект, ето как

 

Дийпак Чопра развива една важна мисъл, която все по-сериозно навлиза в медицинските средите (предимно функционалната медицина) и на мислещите за здравето хора – «Замисли се, за какво всъщност си гладен!».

И едно клише, което трябва да бъде разбито: „Усилие на волята за да отслабнеш“.

За воденето на здравословен начин на живот съвсем не е нужна воля. Това е естественият начин за съществуване на телата ни.

Огнян Пелов за трайно отслабване

д-р Огнян Пелов: Яжте и гответе със свинска мас, зехтин и краве масло, за да отслабнете трайно и да сте здрави

Няма нищо по нормално за живите същества на тази земя от това да се храним без отрови, балансирано и с удоволствие. За каква воля говорим когато правим нещо нормално за телата и душите ни. Остава едно-единствено нещо да направим –

да освободим Ума си.

Да изчистим главата си от клишетата и внушаваната ни информация, която ни превръща в удобни потребители на евтина отровна храна и скъпи лекарства след това.

А оздравяването на тялото, на храносмилателната ни система, която получава възможност да работи нормално е последвано от естествено и приятно отслабване – без усилия на волята.

Като бонус – сияеща кожа, гъста коса и усмивка на лицето.

ПРОСТО НЕ БИВА ДА ПРЕЧИМ САМИ НА СЕБЕ СИ ДА СМЕ ЗДРАВИ, ЩАСТЛИВИ И ИЗВИСЕНИ.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!7 коментара

 1. българин от страната на

  Оххх само общи приказки и нищо друго! Това всички го знаем. Ами споделете един дневен прием на храна какъв да е, примерно меню например…

 2. Анна на

  В книгата – нищо интересно, само приказки. Аз до сега не разбрах в този режим какво е позволено и какво не. Освен захар, брашна, плодове /докато отслабваш/ какво друго?

 3. Мартин на

  Според мен негативните коментари не са уместни и ни най-малко оправдани. Като ги пишат разни продажници или некомпетентни, не е от значение! Така искам да кажа, че доктор Пелов е един от малкото прозрели хора и по-точно осъзнали силата на човека, затова моите уважения към него.

 4. Радева на

  Отслабването започва от ума, а не от храната. Какво като ти даде дневен порцион??? Научи се да мислиш правилно, иначе нямаше да си дебела и не плюй по доктора.

Коментирай в Delo.bg