Природната рецепта при болки в гърлото на оперната певица Владислава Гарвалова

0

В delo.bg Ви срещаме с българи, които имат какво да Ви разкажат, покажат, споделят. Запознайте се с Владислава Гарвалова, която е родена в Русе. Завършила е Държавна Музикална Академия в София, специализирала е в Рим, Италия. В момента е част от Държавна Опера Русе.

рецепта за болки в гърлото на оперната певица Владислава ГарваловаПяла е по сцените в Италия, Германия, Румъния и Япония. Изпълнява централни роли като Аида, Тоска, Леонора от „Трубадур“ на Верди, Елизабет от „Дон Карлос“, Амелия от „Бал с маски“, Дездемона от „Отело“ и много други. На специализацията си в Рим Владислава среща своя бъдещ съпруг – тенорът Петър Костов, чийто глас не един и двама оперни специалисти определят като силно напомнящ гласа на легендата Павароти. Много често двамата се превъплъщават в Мими и Родолфо от „Бохеми“, Амелия и Рикардо от „Бал с маски“и най-последно завладяха сърцата на русенската публика като Тоска и Каварадоси.

„Да пееш редом до съпруга си е и лесно и трудно. Тази близост помага за изграждането на ролите, но понякога е опасно да не започнем да играем самите себе си, все пак ние сме професионалисти и се стремим да сме максимално верни на автора“ –

споделя оперната певица.

рецепта за болки в гърлото на оперната певица Владислава ГарваловаВ края на миналата година Владислава получава покана от далечна Япония за изпълнението на Девета симфония на Бетховен.

„Това пътуване бе едно от най-вълнуващите ми изживявания въобще. Докоснах се до едно подредено почти до съвършенство, много позитивно общество. Голяма частичка от сърцето ми оставих завинаги там. Японците ме вдъхновиха и в личен план, много релаксирани и отзивчиви, свързани с природата. Там осъзнах с пълна сила, колко е важно да си Тук и Сега.“

Най-важното обаче в кариерата на оперния певец си остава хигиената на гласа предвид натовареността и многото пътувания, ако гласът не е в изрядно състояние, пеенето е невъзможно. Преди време Владислава открива една природна рецепта, с която винаги се спасява, ако почувства дискомфорт.рецепта за болки в гърлото на оперната певица Владислава Гарвалова

Една вечер прибирайки се след генерална репетиция на операта „Тоска“ внезапно почувствах остри и силни болки в гълото. Върлуваше вирус. Изпаднах в паника, защото нямаше време за реакция. На другия ден бе галаспекатакълът, който бе финалната част от голям диригентски конкурс. Обадих се на моята приятелка Андреана Николова за съвет и тогава тя ми каза за този ефикасен лек:

1 среден корен настърган джинджифил ,

1 лимон (настърган или нарязан на ситно)

2-3 лъжици мед.

Приема се три пъти на ден. Аз нямах никакво време. Оказа се че не мога да преглътна джинджифила, но все пак изпих сока, който се бе утаил. И чудото стана! На сутринта болките бяха изчезнали и спектакълът мина повече от чудесно. Оттогава винаги прибягвам към тази комбинация при болки в гърлото.

Владислава Гарвалова е и обществено ангажирана с опазването на чистотата на въздуха в родния си град, участва в най-различни дискусии и дебати относно проблемите, свързани с въздуха. Най-красивото й посвещение обаче е синът й Боян, когото тя подкрепя изцяло в шахматните състезания и уроци по пиано.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg