С това растение вкъщи забравяте завинаги за мишки, паяци и други насекоми

0

Над 200 милиона са познатите видове насекоми, които обитават нашата планета. Повечето от тях са членестоноги, чието тяло е разделено на части и е покрито с екзоскелет, който може да се превърне в черупка. Инсектите имат специфични и специализирани за екстремности крайници, пипала, а често и крила. Насекомите са предимно миниатюрни организми, с изключение на бръмбарите, които са значителни по размер, сравнени с останалите видове. Някои от насекомите се хранят с растения, а други са месоядни. Въпреки че за нас повечето от тях са вредни, дори опасни, те всъщност са много важно звено от биологичния цикъл на природата.

насекомиНай-важната роля на насекомите е да помагат да се разлага органичната материя в природата. И това не е всичко – без тях растенията няма как да се опрашват! И все пак, със сигурност не бихте искали да виждате насекоми около Вас, особено в дома Ви.

Едно широкоразпространено растение, добре познато на всеки от нас влиза съвсем по естествен начин в борбата с тази напаст в домовете ни.

Delo.bg Ви представя как по напълно безопасен и природосъобразен начин да се отървете от компанията на насекоми и гризачи в дома, мазето или тавана. Аналог на инсектицидите, но в същото време екологично чист продукт, в чиято основа е често срещано растение на много места в България. Спокойно може да си го купите от аптека или дрогерия без без рецепта. Важното е и, че този начин за справяне с инсектите е също толкова ефикасен, колкото и химическите препарати за целта.

На всичкото отгоре този изцяло натурален репелент ще направите дома Ви да ухае на чисто и свежо.

Нуждаете се от… прясна мента – едно от най-популярните ароматни растения, ценено заради своите лечебни свойства и освежаващ аромат.

Как да използвате целесъобразно и практично това растение срещу насекоми и гризачи?

спрей с чай от мента срещу насекомиМетодът на приготвяне не може да бъде по-лесен. Единственото, което трябва да направите е да сварите добре концентриран ментов чай. Изсипете го в бутилка с пулверизатор, след което напръскайте всеки ъгъл на къщата си, особено вратите и первазите на прозорците.

Ако има нещо, което насекомите и гризачите да не понасят, това е именно миризмата на прясна мента. Този естествен препарат ще държи всички видове насекоми, както и гризачи далеч от Вашия дом, докато ароматизирате дома си с този естествен спрей. Чудесно, нали?

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg