Предпазваме се от Алцхаймер с този лек алкохол

0

Специалисти от университета в Рединг установиха, че ако пием по три чаши пенливо вино (шампанско) всеки ден можем да се предпазим от сериозни заболявания като болестта на Алцхаймер и деменцията. Учените открили в искрящата напитка съставки, които засилват паметта и преборват болестта на Алцхаймер. След проведените тестове с опитни мишки, изследователите установили, че марките pinot noir и pinot meunier давали най-добри резултати.

алкохол, шампанско, алцхаймер, деменция

В момента учените търсят група от пенсионери-ентусиасти, с които да бъдат проведени опити с шампанско. Трябва да се установи дали то ще има същия благоприятен ефект и върху хората. Според автора на проучването проф. Джеръми Спенсър получените резултати били впечатляващи. По думите му:

„Умерената консумация на шампанско се отразява много благоприятно на когнитивните функции на мозъка и на паметта.“

алкохол, шампанско, алцхаймер, деменцияОт своя страна представители на Британското дружество за лечение на болестта на Алцхаймер предупредиха, че трябва да се направят още много изследвания, преди шампанското да бъде вписано сред лекарствата за изцеряването на тази коварна болест.

Бърза калкулация показва, че бутилка шампанско съдържа 6 чаши от пенливия лек алкохол. Цената на най-евтините марки започва от 20 британски лири. Пресметнато, става ясно, че шампанското като лек срещу коварни заболявания като деменция и Алцхаймер ще струва с няколко паунда по-скъпо от конвенционалните лекарства срещу тези болести, които се покрива от Здравната каса във Великобритания.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg