Йога с кози – новият хит за пълен релакс

0

Точно когато си мислехме, че йога тенденциите не могат да станат по-странни, американска бизнесдама въведе часовете по йога с… кози. Въпреки че самите кози не правят сложните пози, нетрадиционното занимание привлича все повече фенове, които релаксират и тренират с животни около или върху себе си.

йога с кози

Лейни Морс от Уиламет Вали в американския щат Орегон започна необичайния бизнес след детски рожден ден, организиран в нейната ферма. Тогава майката на рожденика споделя, че мястото й изглежда много подходящо за часове по йога. След като отваря имота си за любителите на здравословния живот – козите, които са там много преди тях, неизбежно се включват в часовете. Докато участниците стоят в детска поза или обърнато куче, любопитните същества обикалят около тях. Понякога са просто зрители, а друг път търсят вниманието на йога ентусиастите.

йога с кози

Морс, която е бивш професионален фотограф, обяснява:

„Те просто са любопитни и искат да бъдат сред хора. Наистина отклоняват вниманието, но по един приятен начин, който всеки оценява. Козите са забавни животни и допринасят за преживяването във фермата.“

Досега Морс е провела само един час от нестандартния йога сеанс, но казва, че е „голям хит“.

„Мисля, че първата йога с кози имаше такъв успех, защото хората са зажаднели за нещо спокойно, забавно и уникално. Мястото и атмосферата са невероятно красиви, предлагат прекрасни гледки на 360 градуса“ –

обяснява бизнесдамата.

йога с кози

А козите осигуряват далеч не само забавление. Шестте животни от нигерийски и пигмейски вид могат дори да лекуват посетителите. Морс открила това по трудния начин, след като разводът й миналата година отключил хронични заболявания, а времето, прекарано с козите след работа й помогнало да остане жизнена и ведра.

„Те самите са много спокойни, което неизбежно кара всички около тях да се отпуснат. Успокояващо е дори само да гледате начина, по който дъвчат храната. Прилича на медитация“, казва Лейни.

Не след дълго Морс започнала да кани във фермата хора, преживяващи раздяла. Идвали стресирани и депресирани, а си тръгвали щастливи и усмихнати. А сега йога часовете са толкова популярни, че местата са запазени чак до пролетта на 2017 година.

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg