(Не)обясними неща: Нели Рангелова и 100 Кила

0

100 Кила и Нели Рангелова изненадаха своите фенове със съвместен проект. Двамата представиха хита на Рангелова „Необясними неща“ с нов аранжимент и ново заглавие – „Мой стих“. Песента е с типичните за рапъра R&B елементи.

Нели Рангелова

Нели Рангелова, фотограф: Костадин Кръстев-Коко

Г-жо Рангелова, как се решихте след толкова години отново да дадете живот на „Необясними неща“?

– Преди няколко години Графа направи денс вариант на песента. Ако трябва да съм откровена, това е третият път, в който тази песен се предлага на съответното поколение публика. Цялата идея дойде от 100 Кила, който е мислил върху този проект три години. Преди около две години се видяхме, даде ми демо, което много ми хареса и го направихме. Бавно се получиха нещата, тъй като сме заети, пътуваме и двамата. Песента е продуцирана изцяло от него, автор е на текста и аранжимента. Получи се нещо много хубаво и приятно.

Защо със 100 Кила ? Той е изпълнител с не толкова добра слава в медийното пространство.

– Не го познавам от много време, но за мен той е много успешен артист и интелигентен човек, с когото можеш да разговаряш на различни теми. С него излизахме на вечери, запознах го със семейството си. Явор е с изключително кавалерско отношение към мен. Не мога да го оприлича като разбойник. Не знам дали си спомняте, но аз съм първата, която пя с рапъри – с Румънеца и Енчев. Самата аз бях много заинтригувана от тази комбинация, получи се нещо  страхотно. Днес ми се обади Георги Христов, който я е чул и много му е харесала.

Защо не запазихте оригиналното заглавие?

– Това е решение на Явор като продуцент. Той знае тази песен като „Мой стих“. Всъщност тази песен почти никой не я знае с оригиналното заглавие „Необясними неща“.

Подготвяте ли концерт, издаване на нов албум?

– Албум не, въпреки че имам достатъчно песни. Концерт при всички случаи през 2016 година. Имам да записвам няколко песни, ще има и любопитна изненада с колега, което ще бъде като featuring.


100 Кила, КилатаКила, как се роди идеята да възродиш най-големия хит на Нели Рангелова?

– Преди няколко години реших да се включа в пресъздаването на някои от добре познатите ни поп и естрадни хитове от миналото на България, което хвърли погледа ми към имена като Лили Иванова, Нели Рангелова, Георги Христов, Васил Найденов и много други като „Сигнал“ и „Щурците“. Песента на Нели Рангелова беше любима на майка ми, направих един ремикс и го дадох да го чуе. След това го записахме, заснехме видеоклип, отне много време, но пък се получи много добре.

Защо избра „Мой стих“ за заглавие, а не сложи оригиналното?

– За да може да се разгранича авторския текст, за да не обидя авторите на оригиналния вариант. Реших ново заглавие, тъй като самата песен е с добавена нова част. Сега сме наблегнали на „Мой стих“. Надявам се, че не съм обидил никого.

Песента започва с текст от песен на Цветелина Янева. Как се прие това от Нели Рангелова?

– Трябва да сме професионалисти. Например, когато Монсерат Кабайе излезе да пее с Фреди Меркюри, едва ли някой е направил забележка на Фреди. Не е случайно, че започваме така. Аз съм автор на последните 4 песни на Цветелина Янева, които са направени от моя лейбъл „Jabulah Entertainment“, който тепърва хората и медиите ще научат. Ние пишем песни за всички, не делим хората. В една хлебарница хората влизат да си купят хляб без значение кой какъв цвят на кожата има. Ние също даваме хляб на всички пряко и косвено. Песните, които пишем се превръщат в репертоара, който вади хляба на изпълнителите. Новото ни студио ще бъде именно на втория етаж на една фурна.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg