Те напуснаха работа и продадоха всичко, за да снимат по света муцуни на животни в близък план

0

Предстои да видите една уникална колекция от муцуни на всякакви животни от цял свят! Какво имам предвид, ли? Вижте!

Когато ви е писнало от всичко, коя е най-щурата идея, която ви е хрумвала, за да се върнете към живота? Ако сте от традиционалистите, вероятно един от първите варианти ще бъде пътешествие, на което да си препълните телефона със снимки. И в това няма да има нищо необичайно. На пръв поглед.

Двама влюбени ентусиасти обаче издигат тривиалното до съвсем ново ниво. Преди година и три месеца те напускат работата си, продaват всичко и започват да обикалят света с особена цел – да снимат животни в близък план. Шанел Картал и Стиво Дърнбъргър от Южна Африка досега са посетили 31 страни. Колекцията им включва всякакви видове – от раци до високопланински крави, а резултатите са повече от забавни. Вижте тези муцуни, не са ли сладки?

Муцуните в близък план не се улавят лесно. Според Шанел и Стиво, портретните снимки на животни са много по-трудни, отколкото изглеждат. Знаят го добре, защото са прекарвали часове в дебнене на собственото им куче в очакване на перфектния му кадър. Преди да открият страстта си да снимат всякакви видове животни, те имат хиляди снимки на домашния си любимец в компютъра си.

Сега в колекцията им има фотоси на високопланински крави и алпака от Австрия, зайчета и прасета от Швеция, лемури и раци от Австралия, както и кучета и котки от почти всяка страна, която са посетили. Запечатани са емоциите им, докато се препичат или радват на слънцето, докато се борят с жегите, правят странни гримаси, напомнящи усмивка, гледат учудено или просто се протягат блажено след дрямка.

И въпреки че не всяка муцуна на заснетите животни е достатъчно фотогенична, като цяло моделите изглеждат щастливи от вниманието на Шанел Картал и Стиво Дърнбъргър и често дори сами позират на фотографите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

zarodish-slon-351x185Невероятни снимки и видео на животни в утробата

 

mechok-2-351x185Семейство живее 23 години с мечок (уникални снимки)

 

chukotka-koritsa-351x185Дивият свят на Чукотка през обектива на миньора Иван Кислов

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg