Мумио – чудодейната лечебна смола (рецепти)

5

Едно от най-предпочитаните природни лекарства с доказани действия е мумио (шилажит). Това е смола, която има минерален произход. Добива се във високопланински пещери в Непал, Тибет, Монголия, Китай и Русия. Лековитата смола е наричана още „победител от планината“ и „кръвта на планината“, от санскрит.

мумио От незапомнени времена централноазиатските племена и народи разчитат на мумио за лекуването на много заболявания. Ръкописи от Персия, Индия и Арабския свят сочат за лечебните свойства на смолата. Преди повече от 25 века и Аристотел споменава мумио като изпитан начин за лечение на кръвотечение от носа, заекване и глухота. Истинско природно медицинско чудо е мумио заради силата на своите свойства. Този мощен биостимулатор запазва младостта и възстановява организма.

Над 28 химични елементи, 6 аминокиселини, 30-микро и макроелементи, десет различни окиси, етерични масла, витамини (B1, B12 и P167) и дори пчелна отрова има в състава на мумиото.

Сироп за кашлица от борови иглички

 

Смолата лекува е особено полезно при язви, дерматологични проблеми, зарастване на счупени кости, анемия, разтегнати сухожилия, стрии, хемороиди, тромбофлебит и намалена полова функция.

мумиоМедицински изследвания доказват, че мумиото действа антитоксично, противовъзпалително и общоукрепващо. То усилва възстановителните тъканни процеси, възвръща функциите на централната и периферната нервна система.

Мумиото има лепкава консистенция и тъмен цвят. Лесно се разтваря във вода, а от топлината омеква. Може да се приема разтворено в течности, подсладено с мед, както и да се ползва външно като част от крем или лосион.

4 РЕЦЕПТИ С МУМИО

=====> При възпаления и гноящи рани намажете участъците с 2-3% разтвор, плюс мас или с 1-10% разтвор от мумио.

=====> При възпаления в устната кухина и пародонтоза се препоръчва прием на 0,2 г мумио с мед или мляко на гладно след сън и преди лягане вечер за 25 дни. Друго безотказно действие е разтвор за жабурене с вода и мумио в съотношение 20:1 (например 20 мл вода към 1 мл мумио).

=====> При стрии смесете мазен лосион за тяло със стрити няколко таблетки мумио. Нанасяйте върху проблемните зони 2 пъти дневно.

=====> При гастрит, колит и стомашна язва пийте на гладно мумио в зависимост от теглото в рамките на един месец (за едномесечен лечебен курс препоръчителната доза е между 0,2 и 0,5 гр до 10 – 25 гр). Може да повторите лечението, след като направите почивка от 10 дни, ако заболяването ви е хронично.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!5 коментара

    • Милена Атанасова на

      Здравейте,
      докато разглеждах статията за мумио, случайно попаднах на вашия въпрос. Мога да споделя личен опит за натъртени крака и алтернативно лечение, когато бях дете имах този проблем и беше толкова тежко състоянието, че не можех да стъпя на краката си. На мен лично какво ми помогна на 100 %. Правех си ежедневни бани на краката със зелени орехови листа всяка вечер и за около една седмица тогава се възстанових напълно. Този начин на лечение го научих от баба ми. Наберете повече зелени орехови листа, сварете ги като чай и всичко поставяте в леген и си киснете краката около 30 минути, отварата трябва да е приятно топла и да не се разрежда, а така също да не е вряла. Йодът в зелените орехови листа влияе чудесно при възпаление на нервите на краката, а така също ако имате шипове ще облекчи болката.

Коментирай в Delo.bg