Семейство живее 23 години с мечок (снимки и видео)

0

Срещали сте десетки истории в интернет за невероятни съжителства между различни видове животни, повечето от които в дивата природа биха били хищник и плячка. Днес ще Ви разкажа за друг вид необичайно съжителство – между кафява мечка и семейство от Русия. За мечока Степан е тази история в delo.bg и за неговите осиновители – фамилия Пантелеенко. Юрий и Светлана осиновили малкото осиротяло мече преди двадесет и три години и оттогава снажният вече мечок живее с тях.

Степан е пухкав симпатяга, който живее с стопаните си в столицата на Руската федерация. Семейство Пантелеенко осиновява 3-месечното мече, което е било открито в гората от ловци. В началото на 90-те години на миналия век осиновителите приютили животинчето, което било в изключително лошо здравословно състояние. Юрий и Светлана му осигурили покрив и така… до днес – 23 години по-късно Степан, който вече е любящ мечок (досущ като мечока в новата версия на „Маша и мечокът“).

Степан помага дори при поливането на реколтата в двора на семейната къща, а след трудовия ден се сгушва със своите осиновители на дивана, за да гледа любимия си телевизионен сериал веднага след новините.

„Степан действително обича хората! Ние живеем с изцяло общителна мечка, въпреки това, което всички се опасяват като си мислят, че може и да е агресивен. Не, за всичкото това време, откакто сме заедно, ние никога не сме били хапани или удряни от него“ –

казва Светлана Пантелеенко.

В менюто на добродушния мечок всеки ден влиза 25 килограма прясна риба, яйца и зеленчуци! Въпреки обилното количество храна Степан успява да остане в отлична форма, благодарение на страстта си към играта с топка в двора със стопаните си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

мечка, мечок, Степан, съжителство на диви животни и хораЛовец от Монтана пъхна ръка в устата на гризли

 

коткиНай-ексцентричната собственичка на котки в света живее с 1000 писани (снимки и видео)

 

животни в заровишНевероятни снимки и видео на животни в утробата

 

животно, имеНа кое диво животно приличате според името Ви?

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg