Мъж превърна дома си в рай за 300 котки (видео)

0

След като в delo.bg вече ви запознахме с

котки, коткитеНай-ексцентричната собственичка на котки в света, която живее с 1000 писани (снимки и видео),

днес ще Ви срещнем с не по-малко атрактивен човек, подслонил колосален брой мъркащи писани.

рай за 300 коткиАмериканецът Крис Арсенолт похарчи солидна сума пари, за да преобрази дома си и да го превърне в земен рай за 300 котки. Поводът за преоборудването на собствеността на Крис Арсенолт от щата Лонг Айлънд бил доста тъжен.

Той решил да се обгради с мяукащото царство малко след като неговият 24-годишен син Ерик загинал при трагичен пътен инцидент с мотоциклет. Американецът с добро сърце най-напред приютил котило болни котенца, изоставени край жп линията, докато той работел като железопътен кондуктор.

„Бяха около 30 животинчета, повечето от които се оказаха в ужасно състояние“ –

спомня си Крис.

Той прекрасно осъзнал, че ако не им помогне, всички писани ще умрат в големи мъки. Така прибрал първата партида писани в дома си. Те му помогнали да преодолее мъката по загубения син.

рай за 300 котки

След това Крис се обаждал на местни приюти, като ги уверил, че може да настани някои от изоставените котки. Така броят им нараснал до 300.

Всяка година за ветеринарни услуги и лекарства за своите котки той плаща по 21 хиляди долара, а за храна – 80 хиляди долара.

рай за 300 котки

Крис вложил доста голяма сума пари, за да осигури всички възможни удобства на своите питомци, включително реконструкция и поддръжка – 101 000 долара.

Той е осигурил безупречна хигиена на мъркащите животни. Всички подове са с винилово покритие, а стените са с пластмасови тапети. Обширният двор почти изцяло е циментиран и хигиената се е превърнала в религия за стопанина на котките.

„Когато сутрин отворя вратата на спалнята си, отпред ме чакат около 50 писани. Това ме изпълва с щастие“ –

доверява Крис.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg