Мария Серафимова от Гоце Делчев, която свали 30 кг: „Аз не вярвам на диети“

5

Мария Серафимова е на 34 г. Родена е в красивия южен град Гоце Делчев, но от 1991 г. живее в София. Работата й е високо интензивна и динамична. В свободното си време Мария следи сайта delo.bg и много харесва темите за здравословно хранене. Младата дама реши да сподели с читателите на сайта своя начин, след който тежи с 30 кг по-малко. В момента Мария е точно 50 килограма при височина 158 см и твърди, че не вярва на диети. А на това:

Мария Марвакова - Аз не вярвам на диети

Мария преди…

Здравейте! През 2013 г. тежах много над нормалното за ръста си тегло. Качих неусетно 20 кг за 2 години, което определям като патология. Спомням си как бях буквално подпухнала, изнервена, а

черното беше моето облекло. Черно и винаги много широко.

Но през цялата 2013 г. нищо не направих, за да редуцирам килограмите си.

В края на 2014 г. започнах работа, която беше изключително активна – моята страст, това което търсих! Нямах буквално време да се храня, освен набързо по 2 пилешки пържоли от бяло месо на скара. Точно след 3 седмици забелязах, че неусетно съм свалила килограми, оглеждайки се в една витрина. Адски се харесах. Така започна моята трансформация от тогавашното ми тегло 80 кг.

Мария Марвакова - Аз не вярвам на диети

…и след!

Началото не ми беше трудно. Напротив. Амбицира ме тази витрина, в която се огледах. Харесах се ужасно. И си казах:

„Мария, на 158 см си поставяш цел 50 кг и… го постигаш!“

Запозната съм с цялата биохимия и физиология на човека и знаех, че свалям от 12-часовото нонстоп движение и от протеина, който приемам от пилешкото.

Никога не съм тренирала нито пък спортувала – нямам време за това. Изготвих си сама високо протеинов режим.

Мария Марвакова - Аз не вярвам на диети

Мария преди…

80% протеинова храна, буквално и салати с няколко капки зехтин! Спрях всякакви въглехидрати. Единственият въглехидрат, който приемах беше 3 с.л. овесени ситно смлени трици, накиснати от вечерта в кисело мляко 2%, което престояваше на стайна температура и зиме, и лете. И по 5 литра вода на денонощие, защото от протеина се отделя азот и бъбреците страдат, а само и единствено водата неутрализира азота.

Този мой режим не е подходящ за хора със заболявания на щитовидната жлеза, бъбреците и черния дроб. Дори бих казала категорично е забранен!

Включих и разделно хранене. Комбинирах по таблица храните. Например, месо с какво мога и не мога да съчетавам. Не се храних на по малко от 2 часа. И 30 минути преди и 30 минути след храна не приемах никакви течности. Особено вода. И много четях за здравословните храни. Не разчитах на никого.

Порциите ми бяха огромни. Това е, което искам да кажа на всички е: Яжте!

Мария Марвакова - Аз не вярвам на диети

…и след!

По 500-600 гр на ден месо. Червени меса само и пилешко, риба тон в собствен сос, но всичко разделях, не го приемах накуп… Салатите преливаха. Кокосово масло във всяко хранене – задължително до 1 с.л. на ден, разделена в готвенията. По 10-12 белтъка на тиган… Много храна, но правилната! Само ненаситени мазнини в леки дози, наситени никакви.

Дори нямах меню. Всеки ден различно. Когато ми се яде. Без часове. Без ограничение, но, пак казвам ПРАВИЛНАТА храна!

Ето едно мое примерно меню за деня: през деня си разпределям 2 тарелки пилешки гърди, а вечерта свински врат с гъби… Между основните хранения по 2 кофички извара.

Пред протеина никое килце не се е задържало!

Всеки, който ме е попитал как се храня и е последвал моя начин, се радва на успех.

Аз не вярвам на диети или на каквито и да е хранителни режими. Аз вярвам в правилното хранене, колкото душа ти иска!

Съветът ми към читателите на delo.bg е: Не спазвайте диети, не се ограничавайте, не робувайте на часове, дни, минути, защото след приключването им става страшно! Изградете правилни хранителни навици, както направих аз… Бъдете здрави!

Вижте още четири подобни съдби:

Мария Сбиркова с мотивация за поддържане на добра фигураМария Сбиркова: На 12 г. бях 70 кг.! Открих мотивация да изглеждам добре и успях

 

отслабване, delo.bgАндриан Аспарухов сподели хранителния режим, с който свали цели 70 кг

 

отслабване, delo.bg7-те съвета на мъжа, свалил над 100 кг без диети

 

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!5 коментара

 1. антирмар на

  Не вярва на диети, а подробно обяснява как била само на протеини – месо, месо и пак месо. И препоръчва режим, който ня бил подходящ на хора със заболявания на щитовидната жлеза и черния дроб. Аз бих казала не започвайте този режим за да не завършите със заболяване на черния дроб и щитовидната жлеза. 5 литра вода на ден са вредни за бъбреците, попитайте уролозите. Така че не публикувайте нещо без да сте наясно как ще се отрази това на масата хора, които сляпо ще копират без да се замислят много и не са навътре в нещата.

  • Ох, колко злоба… Я попитайте уролозите оля за 24 часа колко литра вода са полезни и хубаво изчетете статията какво точно пише в нея… Да, правилно не е подходяща за хора с урологични заболявания и увеличена щитовидна жлеза. Абсолютно не е. Това, че вие не можете да имате тези резултати и седите само с надежди, че ще ви падне слабо тяло, от небето не означава, че всички сме така… Докато има завистливи лелички като вас, ще има и упорити жени, които ще ви показват как се постигат резултати. Аз тук диета не виждам, а виждам хранителен режим, който продължава вече трета година… Съжалявам ви, че не можете да изглеждате така, но проблема си е ваш! Лека вечер, лелче и леко със злобата. От нея се произвежда кортизол, а от кортизола много килограми. Щом сте стигнала до прочитане на статията е явно, че имате в излишък телесни мазнини. Вместо да злобеете, действайте, за да ги разкарате.

  • Бих Ви препоръчала да се запознаете с тази „чалга звезда“ за да се уверите, че има стойностна професия. Колкото и да желаете тази звезда да блести до вас Г-н Курвар /така сте се кръстил сам/, жени като тази от снимката няма как да ви обърнат внимание! Разбирам, че избивате комплекси, защото не ми се мисли какво пропаднало същество от мъжки род сте, но не ги избивайте тук. Колкото и да плюете една жена, която има достойнство винаги ще го докаже, независимо от мнението на подобни индивиди като вас…
   Лека и спокойна вечер Г-н Курвар!

   П.П. ПРОСТЕТЕ, ЧЕ НАРАНИХ ПСИХИКАТА ВИ, НО РЕАЛНО ЗА ДА НАПИШЕТЕ ТОВА ВИЕ СТЕ БИЛ НАРАНЕН ОЩЕ В ДЕТСТВОТО СИ И ТО СЕРИОЗНО…

 2. Моля не бъркайте диетата на Дюкан,която е строга и подредена с хранителен режим,който е взаимстван единствено от тази диета,но няма нищо общо с него.

Коментирай в Delo.bg