Марая Кери с невиждан гаф в изпълнение „на живо“ навръх Нова година в Ню Йорк (видео)

0

Марая Кери изпрати трагикомично 2016-та година и то пред очите на целия свят! Коментарите в медиите по целия свят са безпощадни:

Марая Кери погреба кариерата си!

Звездата на американската поп и соул музика се изложи публично и по всичко личи, че не й е пукало толкова. Издънката не беше на камерен концерт пред отбрана публика, а в най-гледаното време по телевизията в САЩ. Тя беше черешката на тортата в новогодишната програма на прословутия Таймс Скуеър в Ню Йорк! Продукция, която всяка година се гледа от милиони хора, дошли на прословутия площад в Голямата ябълка, други стотици милиони зрители наблюдават от малкия екран по канала ABC, а останалата част вече наваксват в социалните мрежи и платформите за видеосподеляне.

Това тотално фиаско на

Марая Кери, която със силата и височините на гласа си чупеше кристални чаши през 90-те години на миналия век

показа само едно – певицата отдавна не е във форма. Но въпросът, който продължава да виси зловещо в публичното пространство е

защо Марая Кери продължава да симулира, че все още може да изкарва верни тонове на живо?

Ето какво се случи в нощта на Нова година: И трите композиции на един от брилянтните женски гласове на всички времена бяха на откровен плейбек и сингбек, които Марая дори не се посвени да прикрие. Всичко започна още от „Auld Lang Syne“ – песен, позната у нас като „За миналите дни“ на Тоника СВ по класическото стихотворение на Робърт Бърнс. След като я изпълни, уж на живо, мис Кери смени за няколко секунди тоалета си зад параван от бели пера. Танцьорите, които й помогнаха да свали връхното си наметало, явно без да искат са прекъснали слушалката. С нея тя чува инструментала в ушите си, което й позволява да пее (да интонира) правилно.

тотален гаф на Марая Кери навръх Нова година

В един миг Марая спря „да пее“ и се обърна към публиката с молба да довърши изпълнението на „Emotions“. Докато течеше плейбекът на едно от емблематичните й парчета, тя казваше няколко пъти на микрофона, че не може да чуе нищо и изглеждаше така, сякаш търсеше слушалката около рамото и врата си.

Ще кажете, че Марая Кери е изглеждала притеснена и неприятно развълнувана? В действителност, тя изглеждаше напълно безпомощна.

„Липсват някои от тези вокали, но каквото такова! Не направихме саундчек (проба на звука), но нали е Нова година. Това е ОК!“ –

бяха думите на обезсърчената Марая Кери.

Въпреки че не изглеждаше никак добре, изпълнителката пробва вяло да запее част от куплетите и припева, но след като усети, че не се получава, реши да не се притеснява повече.

„Ще оставя публиката да пее, ОК?“ –

попита риторично обезверената Марая Кери.

тотален гаф на Марая Кери навръх Нова година

Въпреки неприятната ситуация, танцьорите на Марая не спираха да изпълняват хореографията си умело – мъжете на сцената я размятаха наперено, сякаш нищо не се е случило. В един момент звездата, чийто глас като че ли беше отнет попита:

„Поисках прекъсване, не мога ли да го получа?“

Отново без резултат! Щом песента свърши, Марая успя да каже само:

„Това беше… невероятно.“

Останало й е неотразимото чувство за хумор… След това тя каза на публиката:

„Това просто нямаше как да се получи по-добре“ –

и се отдалечи за следващата, последна песен. По време на интродукцията на баладата „We Belong Together“ един от танцьорите й помогна като включи слушалката.

тотален гаф на Марая Кери навръх Нова година

Марая Кери започна убедително за аудиторията първия куплет, но след това реши, че няма смисъл повече да лъже публиката и… просто свали златния микрофон, а сингбекът – записаният предварително глас, продължаваше!

На този етап не е ясна причината за „омаскаряването“ на един от легендарните женски вокали. След провала, г-ца Кери постна кратко послание към феновете си, последван от тъжен емотикон:

„Щастлива и здрава Нова година на всички! Тук съм, за да правя повече водещи новини през 2017-та.“

Лаконичната информация от екипа на Марая Кери бе, че „гласовитата“ дива е преживяла невиждан технически срив по време на участието си навръх Нова година.“ Продуцентската компания „Дик Кларк продъкшънс“ отхвърли обвиненията на Марая Кери, че е саботирала изпълнението й на живо от новогодишния концерт. Според екипа на звездата, гафът се дължи на технически проблем.

Технически проблеми, темперамент, нерви, пресипналост на гласа или може би перверзна до гениалност комбинация от всичко това? Едно от задълженията на всяка знаменитост е да привлича вниманието върху себе си. Новогодишният мини спектакъл на Марая Кери беше повече от блестящ пример как се събират негативни коментари на разочаровани фенове за броени часове от всички кътчета на планетата. Голямата музикална дива трябва да е наясно, че нейното тотално фиаско в навечерието на Нова година ще остане в спомените ни така, както не би могло да бъде запомнено дори и най-перфектно й представяне…

Всъщност, това не е първото публично лошо интониране на Марая Кери. Преди две години тя изпълни по този начин коледната си визитна картичка (от записа е премахнат музикалният фон, т.е. чувате всичко, което е било изпято) :

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg