Лесен трик за отслабване през зимата

0

Отдавна правите опити за отслабване, но все не виждате резултат от своите усилия. Може би Ви е твърде топло? Според изследователите, има един много лесен начин да задействаме процеса на отслабване, а именно „да се откажем” от топлите зимни палта. Защо ли? Последните проучвания показват, че това е много ефективен начин да се отървем от излишните килограми. Ето каква е връзката между отслабването и претоплянето през зимните дни! Ще бъдете изненадани!

zimno palto

Проучванията показват, че студът действа като физическа активност, предпазва от затлъстяване и подобрява обмяната на веществата. Как е възможно това?

Последните наблюдения сочат, че

студеното променя състава на бактериите в червата

и това води до изгаряне на повече мазнини и подобрява глюкозния метаболизъм, като води до загуба на тегло. Откритието може да осигури нови методи за лечение на наднорменото тегло и затлъстяването.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

зимна млечна диетаТази млечна (зимна) диета гарантира трайно отслабване

 

Мирко Трайковски, професор в Женевския университет смята, че чревните микроорганизми играят ключова роля в способността ни да се адаптираме към околната среда чрез директно регулиране на нашия енергиен баланс. Специалистите са установили, че

мазнината е необходима на тялото, но когато е прекалено топло, тялото не я използва, за да се сгрее.

В резултат на това, въпреки факта, че се храним нормално, започваме да наддаваме на тегло.

Микроорганизмите, които се намират в червата, също имат своята роля в това дали ще се разболеем от диабет и сърдечни заболявания.

otslabvane

В проведения от учените експеримент, тестови мишки били поставени в стая, в която температурата била само 6° C. Мишките останали в студената стая в продължение на 10 дни. Престоят им там довел до големи промени в състава на чревните бактерии на мишките, което е предотвратило наддаването на тегло. Също така било установено, че гризачите получили подобрен глюкозен метаболизъм и повишена устойчивост на ниски температури. Интересното е, че била увеличена абсорбцията на хранителните вещества от храната в червата.

Екипът от учени планира да проучи и молекулярните механизми. Според изследователите, те биха могли да допринесат за още по-ефективна борба със затлъстяването.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg