Жени бръснат лицата си, за да изглеждат по-млади!

0

бръснат лицата сиВсяка жена иска да изглежда добре, а с напредването на възрастта, един от основните й стремежи е да запази лицето си по-младо за по-дълго време. Ако не обичате естетичната хирургия и не бихте искали да се подлагате на тежки козметични процедури, за да премахнете бръчките си, може би ще ви заинтригува странната препоръка, която наскоро дадоха дерматолози. А тя е: Бръснете лицето си, за да избегнете появата на бръчки и да забавите състаряването му.

бръснат лицата сиЗвучи като шега, нали? Но всъщност тази новина обиколи световното интернет пространство в последните два дни и определено предизвика голямо внимание. Жени бръснат лицата си, за да впечатляват с младостта си. Макар да ви се струва твърде екстравагантна тази идея, всъщност на пазара във Великобритания, а и не само там, се предлага голямо разнообразие от продукти, предназначени специално за жени, които се бръснат. Е, те разбира се не бръснат точно лицата си.

И въпреки, че за повечето жени идеята да ударят една контра на лицето си, подобно на мъжете, звучи стряскащо и дори направо скандално, всъщност има един прекрасен пример, който се посочва като опровержение на скептичните. Това е 46-годишната Анджела. Тя живее в Есекс и през последните 8 години се бръснела 3 пъти в седмицата. Резултатът, който е постигнала е забележителен.

бръснат лицата сиДамата твърди, че методът е изключително евтин, не отнема много време, а просто броени минути и освен това не дразни кожата на лицето така, както е при използването на кола маска. Жената категорично оборва и твърдението, че ако се бръснеш, брадата ти ще стане по-голяма. „Това е мит!”, смята Анджела.

Британският специалист д-р Майкъл Прагър обяснява, че бръсненето наистина дава добри резултати в борбата със стареенето на лицето. Обяснението за това е много просто и логично – чрез бръсненето се премахва горният слой мъртва кожа и по този начин то действа като ексфолиант. Освен това, процесът на бръснене стимулира и производството на колаген, а това води до драстично намаляване на бръчките по лицето. Не се учудвайте на тази „нова мода“, защото в Япония жените бръснат лицата си отколе – стара традиция го изисква!

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg