Конкурс за селфи с мъртъвци втрещи интернет

0

Разследване срещу интернет потребители в руска социална платформа започнаха органите на реда в страната. Абонатите на мрежата ВКонтакте, която е аналог на Фейсбук в Руската федерация са взели участие в зловещ конкурс за снимки или селфита с трупове на хора.

конкурс за селфи с мъртъвци в интернетИнициатор на злокобното съревнование е група, нарекла себе си „Селфи с мъртъвци„.

Самият конкурс набра скорост, не само заради нестандартния регламент, но и заради паричната награда. Всеки, който изпрати за публикуване своя фотография или селфи с починал човек може да спечели между хиляда и пет хиляди рубли, което e между 13 и 68 евро. Условието няма аналог поне на този етап в световната мрежа – задължително в кадъра да присъства и заснет, а не добавен с фотошоп покойник. Друго условие е авторът на снимката да се усмихва, защото според философията на организаторите мъртъвците „вече са в един много по-добър свят“.

конкурс за селфи с мъртъвци в интернетДо преди няколко часа страницата във ВКонтакте можеше да се отвори. Тя имаше 500 последователи, но въпреки това привлече полицейското внимание с покъртителното съдържание. Една от снимките, които станали водещ обект на интерес от страна на милицията в Русия е селфи с малолетна покойница. 13-годишното момиче издъхнало след катастрофа преди седмица край северния руски град Сиктивкар, столица на република Коми. Роднините на жертвата и жителите на града били меко казано възмутени от гаврата, която конкурсът си е направил с паметта на девойката.

конкурс за селфи с мъртъвци в интернетЕдин от близките на момичето заяви, че явно целта е всяко едно погребение да се превърне в истински „цирк“, както се е случило и с кончината на покойната.

„Вие с всичкия ли сте, та да правите селфи с покойници? Оставете мъртвите тихо да си отидат към оня свят, не е необходимо да се направи подобно шоу“,

възмутено е коментирал един от потребителите.

Инициаторите на черното интернет съревнование са обявени за издирване. Веднага е бил засечен профилът на един от администраторите. Той се е подвизавал под името Алфред Поляков. Профилът му веднага е бил блокиран в платформата ВКонтакте заради „подозрителна дейност“.

конкурс за селфи с мъртъвци в интернетЖурналисти от Франс прес са се свързали с 28-годишния младеж. Той е бивш преподавател в университет, понастоящем е жител на източния украински град Донецк. По думите му пред френската агенция, тази група била създадена, за да се промени отношението на всички хора към смъртта. За Алфред Поляков смъртта не е нищо друго, освен началото на един нов живот.

Поляков е признал, че е създал през юли 2015 година групата „Селфи с мъртъвци“.

Той e заявил още, че парите, които били определени за награда на автора на най-добрата снимка с труп на месеца, щели да отидат за опечаленото семейство на покойника, така че инициативата била дело в полза на обществото.

P.S.: Двуполюсна реакция предизвика статията Новите погребения – стиска ли Ви, за които delo.bg писа. Подобен ефект донесе и друг текст в сайта – Парфюм… с мирис на любим човек.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg