Коледа с пудинг за $10 000 и шоколадов пуловер

0

Представяли ли сте си някога, че ще четете за коледен сладкиш, който струва десет хиляди евро? Във Великобритания не само, че това е новата предколедна глезотия, но и вече е приготвена, за да може любителите на гурмето да превърнат трапезата си на Рождество в бутикова и безценна! Вижте отблизо прясно приготвения традиционен английски коледен пудинг за колосалната петцифрена сума!

Коледа, ядлив пуловер, пудинг за 10000 евро

коледният пудинг, който струва 10 000 евро

Създателят на този уникален десерт е носител на звезда от „Мишлен“ – майсторът-готвач Мат Уорсуик. Той е използвал такива съставки като 23-каратово злато и елитно бренди. 28-годишният Уорсуик разказва, че е искал да създаде нещо максимално екстравагантно.

„Без съмнение, това е най-скъпото блюдо, което някога съм правил“,

не без известна доза самочувствие казва кулинарният специалист!

Коледа, ядлив пуловер, пудинг за 10000 евро

Мат Уорсуик и моменти от създаването на скъпия коледен пудинг

Стойността на крайния продукт е малко повече от 10 000 долара (около 7 000 паунда), но съставките за него струват дори по-скъпо. За набавянето им са били необходими над 16 000 долара (близо 11 000 паунда). Освен това за направата на пудинга е нужно и много време. Подготовката отнема 2 часа, а варенето на бавен огън – още 8. Уорсуик обаче признава, че е много горд с творението си.

Коледа, ядлив пуловер, пудинг за 10000 евро

Кулинарните чудеса made in UK месец преди Коледа не свършват до тук! Британска сладкарка създаде първия ядлив коледен пуловер! За направата му сладкарка от Острова посвети повече от две денонощия от живота си, но пък крайният резултат е повече от впечатляващ!

Коледа, ядлив пуловер, пудинг за 10000 евро

всеки детайл от бутиковия сладък коледен пуловер може да се изяде

Вкусната дреха Джулиет Сиъйр приготвила от фин блат с джинджифил, покрит с глазура, марципан и млечен шоколад. Сладкишът, който може да облечете тежи 10 кг, а на лицевата му страна е изобразена с шоколадови, също ядливи детайли главата на елена Рудолф. С бялата глазура пък са измайсторени  снежинки, а преобладаващите цветове на пуловера са червено и зелено.

Коледа, ядлив пуловер, пудинг за 10000 евро

рекламно лице на ядливия коледен пуловер е Джулия – дъщеря на майстора-сладкар

Джулиет Сиъйр е направила сладкиша в няколко части, така че по-лесно да го „облече“ върху тялото на 18-годишната си дъщеря Лидия. Странният пуловер бил поръчан на Джулиет от известна компания за сладкарски продукти и е бил показан в офисите й в град Лийдс. Чудно красиво и вкусно!

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg