Кои песни доказано помагат за по-лесно раждане?

0

Раждането на новия живот е едно от най-големите чудеса. Освен че носи най-голямото щастие, то може да се случи по най-различни начини – във вода, в болница, вкъщи, с упойка, без анестезия и по още много други методи, които се практикуват в света, за да се случи процесът по-лесно и бързо.

Мнозина твърдят, че да се ражда на музика е изключително удачен вариант, който освен това помага на майката в голяма степен. Хубавото е, че този метод не изисква особена подготовка – само подходяща музика, която да е записана и съответната система, която да може да я възпроизведе по време на раждането.

Кои песни доказано помагат за по-лесно раждане?

Оказва се, че специалисти са направили задълбочени изследвания в тази посока, а именно дали наистина музиката помага на родилките и коя точно музика оказва благотворно влияние. Дори има специално подбрани песни от музикалната платформа Спотифай, избрани съвместно с гинеколога от Ню Йорк д-р Жак Мориц.

Тези песни са наистина специална селекция, подпомагаща родилния процес, която е преминала през съответните тестове в родилна зала. Научно доказано е, че тя е подходяща за въздействие при подобна стресова ситуация.

Кои песни доказано помагат за по-лесно раждане? Според хората, които са го изготвили, този списък с определени песни отразява различните етапи през които преминава родилния процес. В началото се започва с по-бавни песни, които са и по-нежни. След това постепенно се преминава към такива, които са с малко по-интензивен ритъм.

Кулминацията идва и с последния етап от раждането, когато родилката трябва да започне да напъва. Тогава зазвучава Сюита за виолончело #1 на Йохан Себастиан Бах, в изпълнение на виртуозния музикант Йо-Йо Ма. Под звуците на това произведение на белия свят се появява новия живот.

Специалистът – гинеколог д-р Мориц обяснява, че музиката има силно въздействие върху тази част от мозъка, която отговаря за емоциите на човека, за неговото настроение и за справянето му със страха и болката. В това се корени основният смисъл да се прибягва към определен тип музика, която жените да слушат по време на раждане.

Другото предимство е, че в родилните зали обикновено е шумно, а звукът на музиката отвлича вниманието на жените, които раждат от другите досадни шумове и така те се концентрират по-лесно.

Кои песни доказано помагат за по-лесно раждане?

Ето и част от списъка с 30 песни, които са специално подбрани от д-р Жак Мориц и Спотифай. Сред тях са: „Just Breathe“ на Pearl Jam, „Sunrise“ на Нора Джоунс, „Beautiful Boy (Darling Boy)“ на Джон Ленън, „With or Without You“ на U2, „Don’t Panic“ на Coldplay, „Nightswimming“ на R.E.M., „Under Pressure“ на Queen и Дейвид Боуи, „Blue“ на Бионсе и други.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg