10 храни, които може да хапвате през нощта без опасност от напълняване

0

Всеки, който някога е правил диета или е ял определени храни знае, че специалистите препоръчват последното хапване за деня да бъде до 18.00 часа. След това никак

не е препоръчително да консумирате каквито и да е храни,

особено ако искате да намалите теглото си и да промените хранителните си навици.

Кои 10 храни могат да се ядат през нощта? Въпреки това, има хора, които не могат без да се хранят нощно време и на практика са по някакъв начин пристрастени към него. За тях също има решение.

Ето кои са десетте храни, които могат да се консумират през нощта без да се отразяват негативно на теглото!

Кои 10 храни могат да се ядат през нощта? Нектарини

Всички знаем, че не е препоръчително късно вечер да се консумират плодове. Още по-неприемливо е това да се прави през нощта, но въпреки това нектарините са нещо от което не бива да се отказвате, ако не можете без нощно хранене.

Те съдържат специални влакна, които помагат да се ускори обмяната на веществата и освен това влияят благотворно като пречат на натрупването на мазнини в тялото.

Кои 10 храни могат да се ядат през нощта? Малини

Другият плод, който напълно оборва твърдението, че трябва да се консумират само до обяд, са малините. Те съдържат изключително малко калории, но за сметка на това са богати на много витамини и минерали.

Освен това, малините помагат стомашно-чревния тракт да работи нормално.

Кои 10 храни могат да се ядат през нощта? Гъби

По принцип за гъбите се твърди, че са тежка храна и трябва да се избягва консумирането им вечерно време. Оказва се всъщност, че те не са чак толкова калорични и могат да бъдат много диетични – зависи как се приготвят.

Ако искате да ги консумирате вечерта или през нощта, то в никакъв случай не ги пържете, а просто ги задушете с масло.

Важно е също да не ги консумирате в комбинация с други храни, за да не ви стане тежко.

Кои 10 храни могат да се ядат през нощта? Тиква

Тиквата е изключително полезна и диетична. Тя е идеално решение за приготвяне на вкусни и нискокалорични храни, които да се консумират късно вечерта или през нощта.

Особено подходяща е под формата на пюре или крем супа.

Кои 10 храни могат да се ядат през нощта?

Риба Треска

За бялата риба се знае, че е диетична и здравословна храна, като според специалистите по хранене, треската е сред най-полезните. Тя е ниско калорична, а освен това е богата на витамини и минерали, които укрепват имунната система на човека.

Освен това, рибата треска се отразява благотворно и на различните органи в човешкото тяло като подпомага и нормализира тяхната работа.

Кои 10 храни могат да се ядат през нощта? Киви

Кивито е един изключителен плод, който понякога е подценяван в нашите географски ширини. Той е наистина прекрасно средство за тези, които искат да свалят килограми.

Много полезен плод, с много витамини, подпомага организма в изгарянето на мазнините, а освен това премахва чувството на подутост и тежест в корема.

Кои 10 храни могат да се ядат през нощта? Селари /Целина

Целината е един хранителен продукт, който в България не използваме много често, но той е чудесен в борбата с наднорменото тегло.

Причината е, че не просто не е калоричен, а дори е отрицателно калоричен. На практика това означава, че за да бъде преработен и усвоен, организмът ни изразходва много енергия. А това го прави много подходящ, дори препоръчителен за консумация вечерно време.

Кои 10 храни могат да се ядат през нощта? Кайсии

Кайсиите, също както и нектарините не трябва да бъдат пренебрегвани като заместител на сладкото. Те също са от храните, които можем да консумираме вечерно или нощно време.

Когато изпитваме глад за сладкиши, по-добре е да хапнем кайсии, защото в 100 грама от тях има само 42 калории.

Кои 10 храни могат да се ядат през нощта? Круши

Крушата е по-добра за консумация от ябълката, в случаите когато изпитвате чувство на глад.

Много хора са на мнение, че ябълката е идеалното решение, ако ви се дояде нещо, но всъщност тя отваря апетита.

Затова крушата е по-доброто решение, защото тя утолява глада и съдържа по-малко калории.

Ряпа

Кои 10 храни могат да се ядат през нощта? Ряпата не се радва на голямо внимание на нашата трапеза и това е голяма грешка. Тя е изключително полезен диетичен продукт.

Този зеленчук има силно прочистващо действие върху организма и укрепва имунната система. Не е за пренебрегване и фактът, че зарежда организма с енергия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

защо напълняваме дори и по време на диета6 отговора на въпроса „Защо напълняваме?“

 

защо напълняваме дори и по време на диетаНе отслабвате? Ето грешките, които правите

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg