Кое вино е най-подходящо за всяка зодия?

0

Хората от всеки зодиакален знак имат свои особености и характерен вкус. Затова имат и различни предпочитания за храни и напитки.

Какви са най-подходящите вина, според зодията, които в най-голяма степен отразяват характера ни и отговарят на потребностите ни?

Кое вино е най-подходящо за всяка зодия?

Овен – шардоне

Овните са пословични със своята смелост, упоритост, инат и склонност постоянно да експериментират и да правят нещо ново. Те са хора на действията, които обаче са винаги водени от разума. Затова, най-доброто вино за техния темперамент е хубавото шардоне.

Телец – пино ноар

За всеки Телец е характерен бохемският нрав, добрият вкус и стремежът към хубав живот, изпълнен със забавления. Точно затова, най-добрият избор за хората от тази зодия е френското вино пино ноар. Това е едно от най-добрите и скъпи червени вина в света, което определено отива на Телците.

zodiacwine6Близнаци – ризлинг

Непостоянният характер и двойнствената личност при Близнаците е нещо, което е най-характерно за този зодиакален знак. В един момент те могат да бъдат мили, прекрасни и сладки, а в следващия – груби, арогантни и много кисели.

Виното, което най-добре покрива този темперамент е съчетание от киселинност и сладост. Затова най-подходящо е виното ризлинг, което се прави от едноименния сорт горзде, съчетано с цитрусови нотки.

Рак – риоха

Родените под знака на зодия Рак са хора, които ревностно защитават семейството и неговите ценности. Освен, че е пазител на тези идеали, Ракът изключително самоотвержено защитава всички близки на сърцето му хора. Притежава силна воля и изключително постоянство, затова най-доброто вино, което препоръчват специалистите за представителите на този зодиакален знак е риоха.

Лъв – божоле

Лъвът е най-царственият сред зодиакалните знаци, затова и представителите на тази зодия са истински звезди. Те искат винаги да бъдат в центъра на вниманието и са в постоянна готовност да застанат под светлините на прожекторите – винаги в главната роля. Хората от този зодиакален знак са горди, достойни и романтични, затова най-доброто вино за тях е божоле.

Кое вино е най-подходящо за всяка зодия?

Дева – совиньон блан

Девите са спокойни хора, които са здраво стъпили на земята и в повечето случаи искат да имат контрол върху всичко, което се случва около тях. Те са интересни и многопластови като характер, затова най-подходящото за тях вино е совиньон блан. То съчетава хубаво грозде, цитрусови плодове, билки и тревисти съединения и е чудесно за представителите на зодия Дева.

Везни – шумящи вина

Везните са едни от най-балансираните хора в зодиака. Те живеят в хармония с хората и света около тях, премерени и уравновесени са. Същевременно обаче, обичат в техния живот да има блясък и красота. Затова, най-подходящите за тях вина са шумящите. Няма никакво значение дали ще бъдат бели, червени или розе.

Кое вино е най-подходящо за всяка зодия?

Скорпион – сира

Скорпионите се славят като един от трудните по характер и много темпераментни знаци в зодиака. Те са страстни натури – както в работата, така и в любовта, не обичат да си губят времето по никакъв начин и са хора, които умеят да се радват на живота. Най-подходящото вино за тях е сира.

Стрелец – малбек

Представителите на тази зодия са целеустремени и винаги преследват целта си с постоянство. Освен това, Стрелците гледат в перспектива и имат по-мащабно мислене. Според мнозина, дори на живота гледат някак от високо, което понякога ги прави самонадеяни в очите на другите. За този зодиакален знак е най-подходящо червеното вино малбек.

Кое вино е най-подходящо за всяка зодия?

Козирог – силванер

В целия зодиак няма по-големи работохолици от представителите на зодия Козирог. Те са дисциплинирани, изключително отговорни, работят много усърдно и правят всичко, което е нужно, за да достигнат до върха. Техният стремеж са слава, власт, пари и авторитет. Идеалното вино, което да отговори на характера на Козирога, е известното австрийско вино силванер.

Водолей – биодинамично вино

Водолеят е най-непредсказуемият зодиакален знак. Това е зодията на бохемите, новаторите, изобретателите. Тези хора са като динамит, който може да избухне във всеки момент – както в положителен, така и в отрицателен смисъл. Едно е сигурно – с тях не може да скучаете никога, затова и най-подходящото вино за тях е това, което се прави съобразно лунния цикъл. Нарича се биодинамично вино.

Риби – розе

Рибите са най-емоционалният зодиакален знак. Те наистина са изтъкани от емоции и много често имат склонността да преувеличават. Изключително артистични натури, много чувствителни и творчески настроени. Обичат романтиката и добрите обноски. Най-подходящо за Рибите е розето, което най-точно отговаря на техния характер.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg