Как без усилия да бъдем по-щастливи?

0

Щастието е стремеж на всеки един човек и всички ние търсим пътищата към него. Да бъдем щастливи всъщност е много просто и не е нужно да полагаме големи усилия за това. Предлагам Ви няколко начина, които са научно доказани и ефективни.

щастие, щастливи без усилия, радост, добър животПоне една похвала дневно

Много често щастието ни връхлита в моментите, когато направим другите хора щастливи. Затова, поне веднъж в деня намерете начин и повод да похвалите някой за добре свършена от него работа или просто затова, че изглежда добре или е добър човек. Начините да го направите са толкова много… очи в очи, по телефона, със SMS, мейл или по някакъв друг начин. Специалистите са категорични, че ако това се превърне във Ваше ежедневие в продължение поне на един месец, сами ще откриете колко по-добре се чувствате и как сте по-щастлив човек от преди.

Ценете обикновените моменти

Всеки наш ден е изпълнен с малки и обикновени моменти, които всъщност ни носят чувство на радост и щастие. Такива са приятната разходка, хубавата книга, спонтанната прегръдка или целувка от детето ви. Друго нещо, което би могло да ви направи много щастливи е да откриете стара снимка, която не сте виждали отдавна или да намерите музикален запис, който не сте слушали от много време.

щастие, щастливи без усилия, радост, добър животДарявайте пари

Да даряваш пари е нещо, което прави много хора да се чувстват щастливи и богати. Проучване, проведено в Харвард е показало, че хора, които даряват за благотворителност сума от около 500 долара, се чувстват много по-богати, сякаш са спечелили допълнително над 10 хиляди долара. Много други проучвания пък са категорични, че даряването дори и на съвсем малки суми, носи радост и удовлетвореност на хората, които го правят. Не е задължително да дарявате големи суми, дори дребните монети, които ви връщат като ресто в магазина, могат да ви накарат да се почувствате по-щастливи.

Харчете парите си за преживявания

щастие, щастливи без усилия, радост, добър животДа харчите парите си за хубави преживявания е едно от най-смислените неща, които можете да направите. Купете си билети за концерт, книги на любим автор, билети за театрална постановка, подарете си екскурзията, за която отдавна мечтаете или се запишете на уроци по танци. Това със сигурност ще ви донесе много повече щастие, отколкото да си купите дрехи или някоя безполезна вещ.

За кратко спрете да консумирате любимата си храна

Всеки от нас има своето кулинарно изкушение, което обожава. Доказано е обаче, че колкото и да обичате шоколада например, всекидневната му консумация вече няма да ви носи същото удоволствие. Затова, можете да си доставите допълнително щастие като спрете за известно време да се храните с любимия си шоколад, сладолед или друго любимо изкушение. Когато възобновите консумацията им след няколко седмици, със сигурност ще изпитате много по-голяма наслада.

Шоколад, щастие, щастливи

Движете се повече

Хората, които прекарват повечето време през деня седнали, рискуват да развият депресивни състояния много по-често отколкото останалите хора, които се движат. Това с особена сила важи за жените на средна възраст, които прекарват повече от 7 часа дневно в седнало положение. Доказано е, че физическата активност стимулира отделянето на ендорфин в тялото, а той е причина за добро настроение и липса на негативизъм в мисленето.

щастие, щастливи без усилия, радост, добър животОтдайте се на рисуване или слушане на музика

Изкуството има огромно влияние върху човека. Доказано е, че почти няма човек, който да не се повлиява от музиката по отношение на своето настроение. Едно нещо е сигурно, независимо дали е музика, рисуване или поезия, щастие ще ви донесе всеки миг в който се отдадете на любимото ви изкуство или просто отприщите своите артистични наклонности. Освен всичко друго, това ще ви помогне да се справите по-лесно и със стреса във всекидневието Ви.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg