Как сами да проверите има ли ГМО в храната

0

Хранителните продукти, които съдържат генно модифицирани организми вредят изключително много на човешкия организъм. Самите проявления обаче от консумацията на подобни продукти ще усетите на по-късен етап от живота си, застрашени са и поколенията след Вас.

ГМОТежката истина е, че повече от 80 на сто от храната ни е ГМО. Бъдете сигурни, че нито един производител не би обозначил на опаковката по какъвто и да е начин, че неговият продукт съдържа подобни организми, но… предлагаме Ви изключително лесен начин, с който може да разберете има или не ГМО в храната, която купувате за Вас или за семейството.

PLU, ГМОДиректно върху нас, хората се тестват всички действия на опасните храни, твърдят здравни експерти. След години ще стане ясно какво са ни причинили и до каква степен химикалите в консумираните от нас сандвичи, зеленчуци и плодове ще увредят организма ни.

PLU, ГМОЕто и един лесен начин, с който може сами да проверявате има или не ГМО в храната, която купувате. Съблюдавайте броя стикери на опаковката или PLU (Product Lookup Number).

Ако той е с четири цифри, започващи с 3 или 4, то това е сигурен знак, че самият продуктът, който слагате в пазарската си чанта не съдържа ГМО. Купената от Вас храна, която започва с тези цифри обаче, със сигурност е произведена във ферма, използваща пестициди.

Ако на етикета кодът е петцифрен и започва с 9, то това повече от ясно обозначава, че в пакета има органичен продукт, който е създаден без каквито и да е химикали и генетични модификации. Експертите съветват, че с чиста съвест може да купувате тези продукти. Останалите, които са маркирани с петцифрен номер, започващ с 8 са ГМО, т.е. създадени неестествено.

Ето защо бъдете внимателни, за да давате най-добрата храна на себе си и близките си хора с този лесен трик! След като в началото на тази година беше регистриран първият случай на смърт на човек, след като е консумирал ГМО-храни в ДЕЛО неведнъж сме Ви давали съвети как да познаем ГМО храните, които ядем всеки ден. Внимавайте какво ядете, за да бъдете здрави!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg