Глория пя 3 часа на живо и разплака всички в НДК

0

Часовникът отброява поредните минути и часове, календарът прелиства своите страници и така до поредния концерт, разтърсил нощна София. Е, за последното малко преувеличих. Последният концерт, на който трябваше да присъствам беше на примата на попфолка Глория, която с близо 3-часово представление отбеляза своята 20-годишнина на сцената. Повод, за който всички трябва да я поздравим.

Още с влизането си в зала №1 на НДК останах впечатлен. Липсваше миризмата, характерна за попфолк концертите, но пък тя бе заместена от аромати на скъпи парфюми, присъстващите главно бяха облечени с костюми. Всичко това е повече от нормално, защото всеизвестен факт е, че по-голямата част от феновете на попфолк дивата, са хора с модерно мислене, които не биха си позволили да излязат дори и до кварталната бакалия за лук, без да са отделили достатъчно време за външния си вид.

глория и азис

Иначе поздравление за самата Глория. Трябва да се признае, че успя да напълни най-голямата зала на Националния ни дворец на културата и то за четвърти път. Адмирации обаче не заслужава сценаристът на спектакъла, поне според мен. Може би 80% от песните, изпълнени от Глория не съм ги и чувал, но да кажем, че вината си е изцяло моя. Откриването на концерта също не беше измислено добре. Все пак певицата се е възпяла като „кралица“ и тронът, който беше изваден на сцената напълно неадекватно в средата на спектакъла, трябваше да се появи в самото начало.

Глория, концерт
Не мога да не отбележа и отсъствието на голяма част от „топа“ на попфолка, както се изразява една наскоро нашумяла звезда от дълбоката провинция. Все пак, за да отсрами колегите си, на концерта се появи Галена, която предизвика фурор сред публиката. А, да не забравя и другите, не чак толкова от „топа“ на чалгата – Магда и Соня Немска. Илиян Михов – Баровеца пък бе придружен от своята съпруга.  За да уважат примата на попфолка, на сцената се изявиха Николай Славеев, Тони Дачева и Азис, а бендът на Дани Милев „свиреше ударно“ през целия концерт.

Глория, концертСълзливият момент беше отделен напълно заслужено на дъщерята на Глория – Симона, която отпразнува на сцената своя 19 рожден ден. От своя страна тя зарадва майка си с изпълнение на любимата й песен на Ищар. Глория, концертВъпреки че концертът й продължи близо 3 часа, певицата даде автограф и се снима с всеки един от феновете си, останали след концерта, за да запечатат паметния момент.

Глория, концерт
С песента си „Носталгия“, примата на попфолка успя да вдигне всички на крака и да предизвика сълзи в очите им, а българският трибагреник гордо се вееше в залата. Независимо дали е харесвана или не, през годините Глория е доказала коя е. Въпреки всичко е успяла да се задържи на върха в своя стил – нещо, с което твърде малко изпълнители могат да се похвалят.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg