Георги Йорданов: Свалих над 20 кг за 6 месеца, последните 5 кг стопих само за седмица

0

Георги Йорданов е на 29. Работи като Expert Supply chain & Logistics в BHTC – немска компания в автомобилния сектор. За delo.bg младият мъж сподели как само за 6 месеца e свалил над 20 кг.

Георги Йорданов свали над 20 кг за 6 месеца

преди…

Стана съвсем спонтанно, без предварителна подготовка. Реших, че след зимния период е време за пречистване и облагородяване на организма и промяна на хранителните ми навици. В последната година редувах бързи хранения в почивките на работа, хапвах неправилно подбрана храна, прекалявах с приема на вредни сладки храни…

При старта на т.нар. нов период не изглеждах зле физически, но усещах, че организмът ми има нужда от по-грижовно гледане… а може би търсих нещо, с което да започна един нов етап от живота си, в който да положа повече внимание за самия себе си.

Стартирах от 98 кг, шест месеца по-късно съм 77,2 кг.

Постепенно и неусетно промених начина си на приемане на храна. Вече отделям повече време за сдъвкване на всяка хапка – поне 30 минути за едно нормално хранене. Количеството храна разпределям на 4-5 порции дневно и въпреки всичко е доста специфично – зависи какво меню съм избрал. Добавих към менюто си авокадо, риба тон и салати.

Георги Йорданов свали над 20 кг за 6 месеца

…преди…

Въпросните над 20 кг. стопих за периода края на март до средата на август 2016 г. Преобърнах режима си на хранене и се лиших от всичко, което на практика консумирах в повече – отказах се от белия хляб, газирани напитки и всякакъв тип течности, блъскани с химии – в това число и уж натуралните сокове. Спрях всякакъв тип шоколадови и сладки изкушения, които бяха неизменна част от живота ми до март тази година.

Категорично не бях повлиян от материали в интернет за диети, съвети на вещи в областта и т.н. Самодеец съм, но пък наистина имам доста силен резултат. Сега започнах леко захранване, защото метаболизмът ми е силно активен. Последните 5 кг ги стопих само за една седмица.

Георги Йорданов свали над 20 кг за 6 месеца

и сега….

Спрях напълно внезапно и съзнателно с кафето и производните му, консумацията на преработени храни и полуфабрикатите. Заложих изцяло на натуралните продукти – зеленчуци, плодове, смутита, фрешове. Добавих сурови ядки към менюто си. Спрях пържените храни и олиото. Подкрепата идваше от волята ми и желанието да изчистя организма си след зимното „задръстване“. Не беше лесно, защото хората около мен консумираха стандартни храни, т.е. имах непрестанни дразнители, но… бях решен да постигна своето.

Георги Йорданов свали над 20 кг за 6 месеца

…6 месеца след началото на промяната!

Менюто ми се състоеше основно от плодове, зеленчуци, чисто месо /пилешко, агнешко/ – имам родители, живеещи на село, които ми го осигуряват. Салати, разни алтернативни рецепти за уж стандартни храни, но без стандартните продукти, необходими за направата им. Кафето беше заменено от черен и зелен чай. Увеличих консумацията на вода. Първите 3 месеца промяната беше единствено в хранителния ми режим. После на шега по време на разходка между метростанциите „Младост 1“ и „Мусагеница“ реших да тичам. Започнах със скромните 700 метра. После покачих на 1 км, 1.2 км, 1.4 км. Вдигах дистанциите на седмица, бягах на почивки в началото. След 2 месеца пробягах 10 км наведнъж. А сега, живот и здраве ще се включа на 10.5 км, или 21 км на София маратон 2016!

Все още не съм преценил кое ще е по-подходящо, предвид напълно аматьорската ми подготовка. Минусът на всичко това е, че огромният ми арсенал от дрехи си отиде безвъзвратно 🙂 Но… ще го преглътна и ще го градя наново. Тепърва ще започвам с фитнес и покачване на маса.

Целта ми са 84-86 кг, тъй като съм висок 194 см.

Никога не съм бил пушач, нито съм злоупотребявал с алкохола. Това, което си позволявам с режима, е чаша червено и бяло вино в зависимост от ястието. Разбира се, че имам cheat days! Тогава хапвам дюнер, например или пък любимия отпреди млечен шоколад с цели лешници.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Как Алекс от София отслабна без йо йо ефектАлекс от София стопи 42 кг без йо-йо ефект! Ето как

 

Мария Сбиркова с мотивация за поддържане на добра фигураМария Сбиркова: На 12 бях 70 кг! Открих мотивация да изглеждам добре и успях

 

Андриан Аспарухов, диабет, диетаАндриан от Велико Търново свали 70 кг! Вижте неговия начин

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg