Ето какво прави лъжица куркума на ден с организма

4

В Индия куркумата често е наричана „жълтото злато“ и е определяна като една от най-ценните и лечебни подправки в света. Тя съдържа витамини К, В и С, желязо, йод, калций и фосфор, антиоксиданти, етерични масла и фитонциди. Именно въз основата на състава й, куркумата се ползва като общоукрепващо и тонизиращо следство.

Лъжичка от жълтеникаво-оранжевата подправка, която у нас основно се полза при приготвянето на ориз преобразява организма! Алтернативни лечители препоръчват да приемате по

една равна чаена лъжица куркума на ден

(за по-лесна консумация, може да я разбъркате в малко кисело мляко). Спазвате ли това правило за дълъг период, например година, с организма Ви ще се случат промени, за които дори не сте и предполагали!

джинджифилПолзите за тялото ни, ако ядем джинджифил всеки ден

 

Хора, издържали на този режим констатират, че не са боледували нито от настинка, нито от грип през дните до края на приема. Не са имали оплаквания от каквито и да е възпаления. И това не са данни, които са основани единствено на усещания, а потвърдени от лекари при проведени изследвания.

куркума, здраве

Приемът на лъжичка куркума дневно стабилизира функционирането както на черния дроб, така и на жлъчката. Медицинските прегледи показали и редукция на нивото на омазняване на черния дроб. За година спазване стриктно на лъжичка от подправката дневно, неусетно са премахнали и между 10 и 17 килограма от теглото, а подутият стомах също е останал в миналото. И това не е всичко – приемалите редовно куркума за дълъг период, са се лишили и от ставните проблеми.

канела, вирусиКанелата и чудесата, които прави с организма ни

 

Ползват чудния прах при лечението на септични рани, кървящи венци, изгаряния, диария, дисбактериоза и др. Куркума приемат хора с наднормено тегло и боледуващи от атеросклероза. Доказано е, че постоянното консумиране на подправката пази от Алцхаймер и деменция. Антиоксидантите я правят предпочитано естествено средство за предпазване и лечение на автоимунни и онкологични заболявания, диабет, артрит и мигрена.

Дозата е една и съща през целия период от 1 година – една равна чаена лъжица куркума.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!4 коментара

  1. Ира на

    Супена лъжица зехтин, чаена лъжичка куркума, щипка чер пипер – сутрин на гладно , половин час преди закуска, всеки ден. След приема 2-3 глътки вода. Излекува ме от астма след 7 години мъки и лекарски грешки върху нещастния ми организъм. Родих се отново още след първата доза. Успех на всички дръзнали да започнат!

Коментирай в Delo.bg