Два лесни и бързи начина да отстраните зъбния камък сами вкъщи и то за няколко секунди

4

Натрупването на зъбен камък е един от най-често срещаните козметични проблеми както при господата, така и при дамите. Ако стоматологичните процедури и услуги за премахването на зъбния камък не са по джоба Ви, ето два лесни начина да се справите сами вкъщи. Излишно е да споменавам, че нито един от двата метода не включват химикали, а единствено природни продукти, залегнали в основата на алтернативната медицина.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

зъбен емайл, зъбиРазшифроваха произхода на човешкия зъбен емайл

 

Много са факторите, които предизвикват натрупване на зъбен камък. Най-често това е неправилната хигиена на устната кухина. Ако не се почиства редовно, освен лошия дъх, зъбната плака и зъбния камък, може да си докарате по-сериозни проблеми като неприятни инфекции или пародонтоза.

Два лесни и бързи начина да отстраните зъбния камък сами вкъщи и то за няколко секунди

Дори и да имате отлична устна хигиена, да миете редовно зъбите си, да почиствате разстоянието между зъбите с стоматологичен конец и да ползвате вода за уста, понякога зъбният камък отново се появява. Особено ако пушите, пиете редовно кафе, а вечер червено вино и хапвате пикантни храни, плодове и сосове. Една от основните причини за появата на зъбния камък е използването на неподходяща четка за зъби. Така дори и да си мислите, че сте почистили правилно зъбите си, се появява зъбната плака, която прави зъбите Ви да изглеждат непривлекателни, сякаш имате пломби. Зъбите пожълтяват или придобиват кафяв отенък.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

пастата за зъби, life hacksЕто защо пастата за зъби променя вкуса в устата Ви

 

Време е да научите кои са тези домашни средства, с които ще почистите зъбите си от зъбния камък лесно и бързо. Уверяваме Ви, че при тях няма никакви странични ефекти, тъй като те са безопасни и с напълно естествени средства.

След като се опитате и двата алтернативни метода на почистване и се убедите в тяхната ефикасност, не само че ще продължите да ги практикувате, но и ще ги препоръчвате горещо на приятели и познати.

зъбен камък

 

Метод №1

Това, което трябва да направите е просто да сдъвкате няколко семена сусам, но без да ги гълтате. Следващото нещо е да измиете зъбите си със суха четка. Сусамените семена действат като абразивен агент, който ще почисти зъбите Ви от неприятната плака и зъбния камък.

Метод №2

Поставете малко морска сол върху четката и измийте зъбите си. Изплакнете устата си със студена вода. Правете този метод 2-3 пъти седмично, за да постигнете оптимални резултати.

И още един алтернативен метод за подобряване състоянието на венците и премахване на плаката от зъбите:

забравете за дъвките или ментовите лентички като Ви предлагаме Ви комбинация единствено и само от натурални съставки, която убива лошия дъх доста по-ефективно.Никога повече лош дъх с тази природна комбинация

 

pulling

Какво лекува жабуренето с олио и зехтин

 

 

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!4 коментара

  1. Иван Георгиев на

    За моя зъбен камък се погрижи моя зъболекар и съм изключително доволен, освен почистване приложи и техники, които забавят неговото повторно натрупване.

Коментирай в Delo.bg