Дамян Попов: Музиката не е състезание

0

Дамян Попов е едно от най-свежите попълнения на родната поп сцена. Занимава се с музика от детските си години. Завършил е училище по изкуства в родния си Добрич, а веднага след това и Националната консерватория в класа на доц. Алис Боварян. През 2014 и 2015 година неговите хитове „Не виждам без теб“, „1 милион“, „Щом те видя“ (feat Mia) и Делено на две“ оглавяват чартовете на БГ Радио, Зорана, Радио Фреш, N-Joy, The Voice, Box Tv, Планета Тв и др. Последното признание за Дамян дойде от БНР, които наградиха 12-те най-силни поп хита за изминалата година.

Поздравления за статуетката от Националното Радио, която отнесе за хита „Делено на две“! Какво значи тя за теб?

– Ако ти кажа, че не съм горд, ще те излъжа. Естествено, адски щастлив съм! Това е признание за труда, който си положил ти и целия ти екип, но като че ли за мен наградите не са най-важното. От ученическите години съм участвал във всякакви конкурси, фестивали, световни музикални форуми и събития. Печелил съм много награди и призови места. В крайна сметка обаче, музиката не е олимпиада по математика или състезание по лека атлетика. Това е чувство, споделяне, емоция… Има място за всеки, който е истински в това, което прави, нали?

бнр

Буквално преди няколко дни се завърна от пътешествие на 4 континента? С какви спомени остана?

– Не мога да ти опиша колко вълнуващо е всяко едно пътуване за мен, обожавам момента, в който закопчавам колана и литвам на някъде. А последното ми пътешествие беше най-дългото и може би емоционалното, което съм имал до сега. Стартирахме от Истанбул, където впрочем съм бил поне 10 пъти, беше много приятно, а аз бях като гид на компанията. Времето не беше много на наша страна, но въпреки това си изкарахме супер. От там летях за Маями, бях за малко и в Орландо, Ел Ей, а най-много се задържахме в Аруба – карибски остров буквално на 20 км. от Южна Америка. Прибирането не беше от най-приятните моменти от +33 на -17 градуса, но за 1-2 дни се климатизирах и останаха само хубавите спомени. Вече кроим планове и за пролетното пътуване, но първо трябва да поработим.

дамян попов

В края на декември загатна за дует с Миа. Кога да го очакваме?

– Да, след успеха на „Щом те видя “ решихме, че е време и за нещо ново. Парчето е много свежо и динамично, ще го пуснем най-рано в края на месец май. С нея напоследък имаме толкова много ангажименти, че дори не можем да влезем в студио, за да поработим над проекта. А и преди дуетния сингъл се надявам да изненадам приятно меломаните през февруари, когато ще излезе нов солов сингъл.

В началото сме на 2016 година. Какви са плановете ти през нея?

– Заедно с Миа стартирахме годината на голямата сцена пред многохилядна публика, последваха пътувания и работа по нови проекти. Дано и така да продължи! Музика, спорт, любов, работа… Нека има от всичко, за да се срещаме с Вас и delo.bg по-често.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg