Болестите, които може да излекувате със смокини

0

Знаете ли, че сладките смокини лекуват различни заболявания?

Няма да повярвате колко полезни и важни вещества се съдържат в сладките смокини.

Въпреки че смокинята е сезонен плод, тя може да бъде намерена целогодишно под сушен вид. Сушените смокини са много по-сладки, но и засищащи. Те съдържат голямо количество витамин K и B, фибри, както и минерали като калций, желязо, фосфор и магнезий. Ние Ви представяме малко повече информация за хранителните качества на смокините, която ще ви изненада, а може и да Ви накара да включите този плод в ежедневното си меню.

Вкусните смокини допринасят за прилива на енергия, поддържането на сърдечно здраве и добрия метаболизъм.

Тези малки плодове съдържат пектин, който помага на храносмилателната ни система и метаболизма. Съдържащите се бързо разтворими фибри в смокинята пък допринасят за премахването на натрупаното количество холестерол в човешкия организъм, а и са лек за сърдечни проблеми. Сушените смокини притежават фенол и Омега-3 и Омега-6 мастни киселини, които възпрепятстват коронарните сърдечни заболявания.

смокиниЛекуват хипертония.        

Хипертонията е заболяване, което възниква, в случай, че приемаме по-голямо количество натрий и по-малко калий. В състава на смокините има по-малко натрий, отколкото калий и по този начин те помагат за предотвратяването на тази болест.

Действат за укрепването на костите.

Като един добър източник на калций – смокините помагат за укрепването на костите при малки и големи.

Регулират кръвната захар.

Друга съставка на този плод е калият. Той помага на хората, страдащи от диабет и на тези, които имат проблеми с кръвната захар.

Ефективен лек срещу болки в гърлото.

Смокините съдържат клей, който успокоява болките в гърлото.

Лекуват полова слабост.

Накиснати в мляко в продължение на една нощ, смокините се използват като лек за полова слабост. Поради високото съдържание на желязо, плодът успява да се пребори и с анемията.

смокиниОблекчават различни кожни проблеми като акне.

Малко пресни смокини направени на каша се мажат върху лицето като маска, която помага за отстраняването на нежелани пъпчици и акне.

Лекуват умора и увеличават мозъчната активност.

Смокиновият плод може да излекува умора и да помогне за повишаването на мозъчната активност и енергията. Лечебният плод помага и срещу склонността да бъде развита слабост на зрението при някои деца. Често смокините биват препоръчвани от специалисти на пациенти, които са боледували дълго и се нуждаят от подсилване на организма си и възстановяване на енергията в него.

Помагат при свалянето на излишните килограми.

Смокините НЕ съдържат мазнини или холестерол и както вече казахме – в тях има големи количества фибри. Поради тази причина те са перфектна храна за хората, желаещи да елиминират излишните килограми.

смокиниСмокини и зехтин – вижте какво се случва с тялото Ви с домашен лек като този

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg