Лекарите й даваха 5 години живот, а тя пребори рака като яде тези три плода (видео)

3

31-годишната Кендис-Мари Фокс чува страшната диагноза „рак на щитовидната жлеза“ преди три години. Не се доверява на традиционната медицина, отказва химиотерапия и вместо това започва да практикува йога и да пие прясно изцедени сокове. Съпругът й не се вписва в здравословната й програма, затова тя го напуска. Но тайното й оръжие срещу агресивните ракови клетки е ананасът. Жената, на която дават само пет години живот разказва своята история.

Кендис разбира, че има рак на щитовидната жлеза и преди три години неохотно минава под ножа за отстраняване на повече от 20 бучки.

Но когато разпространението на болестта продължава и лекарите казват, че има не повече от пет години живот, тя отхвърля химиотерапията, наричайки я „убийца“. Подлага живота си на основен ремонт и, за да се опита да прогони болестта,

започва да яде по три ананаса на ден, както и десетки грейпфрути, лимони, ябълки, киви и банани.

Плодовете са богати на ензими, които убиват раковите клетки, като бромелаин, за който някои учени твърдят че „разяжда“ туморите.

жена пребори рак с ананас

Бившата манекенка зарязва и другите „токсини“ в живота си, включително алкохола, месото и дори съпруга си. Така в рамките само на шест месеца, ракът й от четвърта степен е почти изчезнал.

лечение на ракД-р Рудолф Бройс излекува с този метод над 45 000 болни от рак и други тежки заболявания

Лекарите също потвърдили, че тя вече няма никакъв тумор. Сега в своя блог Кендис насърчава други болни да поемат контрола върху собственото си здраве.

„Промени се целият ми поглед върху живота. Вместо да живея за партита и уикенди, да работя и ден след ден да правя едно и също нещо, промених всичко. Реших да живея за себе си и да обичам живота такъв, какъвто е. Това е единственият начин да се живее и, повярвайте ми, дава резултат. Отървах от всичко токсично в живота си и съм толкова радостна. Отървах се от масивни тумори, като ги победих с глад и с чиста наука за храната. Ядях ананас, киви и папая, защото разбрах, че бромелаина изяжда по-специално протеиновия слой на рака.

жена пребори рак с ананас

Има един протеин в продуктите от животински произход, с който се хранят раковите клетки и, когато се хранех с големи тежки ястия, тялото ми не можеше да се лекува, защото цялата ми енергия отиваше в храносмилане. Ядейки известно количество плодове, които разяждат рака, аз го убих и в рамките на шест месеца той изчезна. В момента няма останали в мен тумори. Толкова съм благодарна на рака сега, защото той ме превърна в личност, такава каквато исках да бъда“.

Кандис намира бучка над лявата си ключица през 2011 г. и ултразвук разкрива около 20 папиларни тироидни карциноми. Според лекарите, ако бучката не се отстрани, тя ще загуби гласа си и евентуално ще умре в рамките на една година, така че тя се подлага на близо 5-часова операция. Следва радиоактивно лечение, за да „победи“ всеки рак, който е останал в нея, и два месеца по-късно лекарите извършват изследване със скенер.

Д-р Колдуел твърди, че всеки рак е лечимНатуропат: Всеки вид рак се лекува за броени седмици

Но тя е ужасена, когато скенерът разкрива, че ракът се е разпространил в черния й дроб и задната част на врата й, има предракови клетки в белия дроб и й остават не повече от пет години живот. Лекарите й казват да се върне след шест месеца за химиотерапия, за да се намалят неизлечимите ракови клетки, но Кендис отказва.

Тя е загубила най-добрия си приятел на 31 години и братовчед си на 13 години от рак, и обвинява именно химиотерапията за тяхната смърт.

жена пребори рак с ананас„Помислих си: какво съм направила със себе си, за да попадна в тази ситуация? Престоят ми в болницата беше най-тъмната яма, в която някога съм попадала. Лекарят настоя да се върна за химиотерапия, защото са положили твърде много усилия да ме спасят. Мигновено в главата ми зазвуча сигнал „тревога“. Най-добрият ми приятел и братовчед ми починаха заради химиотерапията и нямаше начин аз да направя това. Почувствах се силна от това решение. Спрях да се затварям в себе си и да плача. Реших, че имам пет години или шест месеца, за да се отърва от този боклук и трябва да покажа на лекарите, че мога да го направя сама. Започнах да ям толкова много плодове, понякога по цели седмици се хранех само с плодове.“

Кендис започва да търси в интернет как да премине към диета само на плодове и зеленчуци. Преяжда с плодове като ананас, които са с високо съдържание на бромелаин, за който някои диетолози твърдят, че „изяжда“ рака. Освен това, забравя за тежките ястия, чиято енергия не помага за „изцелението“.

лилавият картоф е най-мощният убиец на рак на дебелото червоТой каза „Не“ на химиотерапията и пребора рака с този странен зеленчук

Отказва се от пълните с химикали козметични продукти и почистващи спрейове, отказва тютюнопушенето, започва да се занимава с йога и преди две години се разделя с мъжа си. Присъединява се към положително мислеща танцова група, изнасяща представления на публични места, започва да медитира и напуска работа си като куриер, която с нищо не я вдъхновява.

жена пребори рак с ананас

Обяснението й за всички тези сериозни решения е:

„Стресът, химикалите и животинските продукти, всички те подхранват рака, така че аз просто се отървах от тях. Съпругът ми не ми съдействаше и това не помагаше, затова се разделихме. Отървах от масивните тумори, като ги затворих и ги оставих да гладуват с чистата наука за храните и позитивното мислене.“

Когато се връща при своя лекар шест месеца след ужасната диагноза,

тестовете потвърждават, че ракът в нея е почти напълно унищожен.

жена пребори рак с ананас

Тест за тиреоглобулин – протеин, произвеждан от раковите клетки – разкрива, че нивата му намаляват от 13 до 0,7 нанограма на милилитър. Последните изследвания показват, че туморният й маркер е на ниво 0.2 – само 0.1 по-висок от нормалните граници за здрави хора. Кендис, която сега управлява модна агенция казва:

„В момента живея живота си по свои собствени правила. Не съм разстроена, не се събуждам тъжна, аз сама избирам какво искам да правя с живота си.“

Марк Симон, директор на Онкологичния научноизследователски институт в Калифорния, е помагал на Кендис и е видял резултатите от изследванията й. Той казва:

жена пребори рак с ананас„В този момент във времето можем да кажем, че няма данни Кандис да има заболяване. Нейните туморни маркери, които отразяват броя на раковите клетки, са добри, в рамките на нормалното за повече от две години, така че спокойно можем да кажем, че ракът на щитовидната жлеза е овладян. Кендис има вярата, любовта към себе си и целта, заради което постига това забележителено изцеление. Мога да кажа, че повечето пациенти с рак на щитовидната жлеза с подобна епикриза като на Кендис, които следват конвенционалния път, не оцеляват или имат много лошо качество на живот. Ракът е инфекция от анормални клетки и лечението му е като на бактериална инфекция. Опитваме се да поддържаме среда, която да не допринася за растежа на тумора. Диетата играе главна роля, заедно с редовната физическа активност, позитивната нагласа и дори духовността. Плодове като ананас съдържат смес от протеолитични ензими, такива като бромелаин, и е известно, че имат противоракови свойства. Науката не дава всички отговори и ние знаем, че има сили извън нашата компетентност и разбиране.“

На въпроса за това дали ананасът и другите плодове може да са помогнали на Кендис да победи рака, онкологът професор Карол Сикора казва:

жена пребори рак с ананас„Истината е, че ние просто не знаем. Много по-вероятно е ракът да е в летаргична фаза. Възможно е да има някаква истина в това, че ананасите биха помогнали да се победи рака и ние всъщност използваме някои растителни екстракти в лекарства за химиотерапия, включително тисово дърво и морски охлюви. Но няма доказателства, за да се каже, че това е така.“

Хелън Томпсън, старша медицинска сестра в Cancer Research UK казва, че

няма доказателства, че плодове като ананас могат да лекуват рак.

„Диагнозата рак може понякога да подтикне хората да правят промени в начина си на живот, да правят упражнения и да се хранят здравословно. Докато проучванията показват, че наличието на здравословна диета може да намали риска от развитие на рак, няма сериозни доказателства, за да се каже, че диетата може да го излекува. Здравословният начин на живот, включително и балансираната диета, може да накара хората да се чувстват по-добре и да намали вероятността от други заболявания. Всеки болен от рак, който обмисля определена диета или алтернативна терапия, трябва да обсъди това с личния си лекар“ –

предупреждава Томпсън.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!3 коментара

  1. Радка Илиева на

    За съжаление в България внасят недобре узрели ананаси, и това е причина за липсата на бромелаин в ананасите на пазара. Но има фирма, която прави ферментирал ананасов сок заедно със сърцевината на ананаса, която е най-богата на бромелаин. Така към ползите от бромелаина е добавена и фермантацията, която го обогатява с още ензими и го прави още по-мощен за разграждане на чуждите за тялото протеини. Всеки, който иска може да си прави профилактика, а не да чака да стане сериозно положението. Кордипайнът съдържа и още една гъба – кордицепс, която също има противоракови свойства. Може да се комбинира и с други лечебни гъби. Има жени, които са се възстановили след няколко месечен прием.

Коментирай в Delo.bg