Кората от банан лекува от акне до хемороиди

0

Свикнали сме винаги, след като консумираме банани да изхвърляме корите им. Оказва се, че те са изключително полезни, дори колкото самия плод. С тях може да бъдат разрешавани редица здравословни проблеми.

Например, с помощта на банановата кора изчезват хемороидите. За да се получи ефект, трябва да се намаже болното място с вътрешността на кората преди лягане, без да се отмива с вода. Повтаряйте процедурата всяка вечер, докато неприятната болка и възпалението напълно изчезнат.

Парче от кората, закрепено с тиксо или лепенка върху появила се вирусна брадавица ще помогне тя да изчезне.

банан, бананова кора, акне

Ако имате сърбеж е нормално да искате той да изчезне. Това може да се случи благодарение отново на вътрешността на банановата кора, която трябва да разтриете на засегнатото място.

Най-популярните методи за лечение с бананова кора са приложими върху лицето. Съставките на кората стягат и подхранват кожата и дори я правят по-мека. По този начин се намаляват бръчките. В продължение на пет минути пък трае процедурата с бананова кора ако имате акне. И в този случай трябва просто да разтриете засегнатото място.

банан, бананова кора, акне

Едно от последните проучвания пък е установило, че кората на бананите е една от най-полезните храни в света. В обелките на жълтия плод има редица полезни вещества, категорични са диетолози от Великобритания и Съединените американски щати.

В кората на всеки банан има фибри, които регулират работата на червата. Обелката е богата на магнезий, калий, витамини А, С, В6, В12 и протеини. Витамин А е полезен за зъбите, костите и меките тъкани, а витамин В6 подобрява работата на имунната система на организма, на мозъка и сърцето. Регулира нивото на кръвната захар и подобрява настроението. Витамин В12 е важен за главния мозък и нервната система.

банан, бананова кора, акне

Още преди четири години учените съобщаваха за наличието на полифеноли и каротиноиди в кората на бананите, които ускоряват метаболизма. В нея почти липсват калории. А фибрите гарантират чувството на ситост. Има и данни, че намалява холестерина.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg