Българската Шехеразада е „Мисис Баба 2019“

1

Лайфкоуч, радио и телевизионен журналист със солидна практика грабна титлата в 10-то юбилейно издание на конкурса „Мисис Баба 2019“. Името ѝ е Стефи Стаменова, тя е на 50 години и има 2-годишна внучка Естефания. През годините Стефи се е срещала с редица известни личности, сред които британският Доналд Тръмп – предприемачът и мотиватор Кевин Грийн, певицата Бони Тейлър, и боливудската звезда Алмира Мохамед Али, с която дори си е партнирала в киното.

Алмира Мохамед Али, Бони Тейлър и Стефи Стаменова

Стефи определя себе си като гражданин на света – от Пловдив е, но от години живее в Лондон, където мотивира хората да постигат максимума на потенциала си. Често се връща и у нас, където има мотивационни лекции. Още от създаването на сайта delo.bg , който е медиен партньор на събитието, Стефи Стаменова е част от екипа и разказва на нашите читатели интересни истински истории от своята практика на лайфкоуч.

полетите със самолет на Стефи СтаменоваСтефи Стаменова: Мога да стана стюардеса и без конкурс

Дъщеря на Стефи Стаменова е фотографът Мануела Стаменова, която през 2006 г. печели титлата „Мис България Лондон“. Младата дама е избрала фотоапарата пред модния подиум за свой път в живота. Магистър по математика и информатика от City University London, Мануела оставя настрани точните науки и продължава развитието си в изцяло творческа професия, каквато е модната фотография.

Мануела Стаменова, моден фотографМануела Стаменова, моден фотографМодният фотограф Мануела Стаменова избра България пред кариера в Лондон

За участие в юбилейното десето издание на престижния конкурс „Мисис Баба“ заявиха участие над 300 кандидатки от цялата страна. До финала на конкурса „Мисис Баба” журито допусна 10 кандидатки.

Целта на събитието е да даде пример за съвременна баба – красива, поддържана, работеща, щастлива и радваща се на живота, любяща майка и баба, със самочувствие и лично пространство. Подгласнички на „Мисис Баба 2019“ Стефи Стаменова станаха Цветанелия Колева, Славка Йовчева, Марияна Станчева и Айше Дрянова.

Мисис Баба 2019

Участие в надпреварата Grandma Universe 2019 взеха представителки от 5 континента. Отново се наблюдаваше засилено присъствие на азиатки. Това не е случайно, тъй като няколко поредни години короната отива в Азия. Победителка в тази категория стана испанката Изабела Хереро, която е майка на три деца и баба на 3-годишно внуче. Тя е адвокат по професия. Собственик на агенция за недвижими имоти и агенция за модели. Нейни подгласнички станаха Оксана Котляренко от Украйна, естонката Лилия Козлова, Гриит Донс от Белгия и латвийката Олга Аболинья.

Символичен домакин на конкурса Мисис Баба 2019 беше първата носителка на титлата Капка Амзина. В ролята на домакин на международният конкурс Grandma Universe и водещ на събитието бе Grandma Universe 2016 – Дони Чачова.

Дони Василева и Стойно Чачов си казаха заветното Да на брега на морето в Слънчев бряг.Най-красивата баба във Вселената пристана на кмета на Стрелча

 

Мисис Баба 2018 Aнета Паскалева предаде короната на Мисис Баба 2019 и се включи в надпреварата на международния конкурс, представяйки България.

Журито по традиция съставено от носителки на титлата Мисис Баба пред годините в лицето на организатора на събитието Меги Савова, Татяна Трайкова, Цветеслава Гълъбова, Ваня Георгиева, Даниела Цветанова, Капка Амзина, както и специалните гости – адвокат Биляна Тончева, Велина Ефтимова – Refan, Даринка Кръстева, Мадлена Иванова, Нели Пандилова и Grandma Universe 2018 –  Елена Крумхолц.

Журито избра и победителките в категория Mrs Classic Universe 2019.

Първа стана Светлана Исаева от Русия – омъжена, с двама сина. Мотото на нейният живот е да помага на другите да живеят по-добре и вярва, че когато помагаме на слабите, ставаме по-силни. Нейни подгласнички са корейката Парк Джунг Бин, Амита Малхотра от Малайзия, Серин Максон от Сингапур и Вина Патил от Англия.

Снимки: Пламен Колев

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

Коментирай в Delo.bg