Авокадно…

0

Не знам дали съм щастлива от факта, че авокадото е сред обявените за модерни храни през вече настоящата 2016… Повече ме прави щастлива фактът, че от известно време този екзотичен плод стана фаворит в ежедневното ми хранене.

АвокадоНезаменимият препечен тост с авокадо вместо крема сирене, а понякога в комбина, си е сутрешен реверанс към сетивата. Любимото смути вече не е необходимо да бъде с банан, авокадото върши чудесна работа за сгъстяване и уплътняване на съставките.

Пречистващите свойства на този плод са добър аргумент да го включите в ежедневното си меню.

АвокадоВ момента на пазара има изобилие от добре узрели, омекнали плодове авокадо. И с този прелестен цвят на пролетни поляни те дават топло настроение в студените дни. Цената му не е от най-евтините, но пък едно авокадо може да ви стигне за няколко порции – то е хранително и засища и в малки количества.

Тази зелена глезотийка ще се отрази добре на сърдечната дейност заради свойствата на маслото, което се съдържа в негоотразява се положително на високия холестерол и триглицеридите.

След обилните празнични трапези диета с авокадо е перфектен начин да разтоварите тялото.

 

Мазнините на авокадото са наш приятел в отслабването!

Заедно с тях, а и множеството фибри си осигуряваме онази мечтана ситост, която да ни предпази от противното преяждане. Колкото повече авокадо – толкова по-тънка талия, за постоянно при това

Авокадо

Екзотичният плод съдържа фитохимикали и антиоксидантът глутатион, които са яростна превенция на ракови заболявания на устната кухина, белите дробове и простатата.

Маска за лице от авокадоСъдържащите се в авокадото каротеноиди са мехлем за кожа, често излагана на слънце, подпомагат зрението и забавят процесите на стареене на очите. А от авокадото тези полезни вещества се усвояват далеч по-добре от други храни, като морков и домат например.

Толкова много ползи, още повече вкусови вариации. Прочутото гуакамоле, пастети, смути, дипове, нарязан директно в салата (особено ако е зелена, рукола…), дори в десерти. Истината е, че вкусът му е деликатен, но тъй като е леко неутрален (на мен лично ми е като крема сирене на вкус), върви както в солени, така и в сладки ястия. Комбинацията му със сладки плодове и възможна и великолепна!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!



Коментирай в Delo.bg