Алла Пугачова на 70

0

Най-ярката звезда на руската музикална сцена празнува своя 70-и юбилей! Алла Пугачова – примадоната на руската естрада, ще посрещне скромно 70-годишнината си, със среща с верните си фенове в Държавния Кремълски дворец. Точно преди 10 години певицата, чиито стил и кариера станаха еталон за милиони съветски, а след това и руски жени обяви, че прекратява концертната си дейност. Въпреки липсата на гастроли Пугачова се появяваше в съвместни концерти с други изпълнители. Поводите за това бяха не само новите песни, но и ярки събития в личния й живот – брака й с Максим Галкин и раждането на близнаците Елизавета и Гари.

„Познавам отдавна Алла и тъй като продължавам да поддържам близки отношения с нея, мога да заявя, че тя е изключително скромен човек. Тя не харесва шумотевицата около себе си, която продължава повече от 40 години“ –

заяви бившият й съпруг, народният артист на Русия Филип Киркоров.

Алла ПугачоваАлла Пугачова е родена на 15 април 1949 г. в Москва. Още от детството си се увлича по музиката и на 5-годишна възраст участва в концерт в Колонната зала на Дома на съюзите. През 1969 г. завършва хорово дирижиране в музикалното училище „М.М.Иполитов-Иванов“ в Москва, а през 1981 г. – естрадна режисура в ГИТИС. На 16-годишна възраст записва първата си песен „Робот“ за програмата „Добро утро“ на Всесъюзното радио, а година по-късно осъществява първия си гастрол в Западен Сибир. До началото на соловата си кариера работи с ансамблите „Новый электрон“, „Москвичи“, „Ритм“, солистка е на естрадния оркестър под ръководството на Олег Лундстрем. От 1980 г. певицата е съпровождана на сцената от група „Рецитал“ под ръководството на Юрий Шахназаров.

Алла ПугачоваАлла Пугачова е участвала в редица фестивали и песенни конкурси. През 1975 г. печели голямата награда на фестивала „Златният Орфей“ в България с песента „Арлекино“ на българския певец и композитор Емил Димитров, а през 1978 г. – голямата награда на фестивала в Сопот, Полша, с песента „Все могут короли“. През 1997 г. с песента „Примадонна“ Пугачова взима участие в песенния конкурс „Евровизия“ и заема 15-о място.

През 1982 г. тя покорява парижката зала „Олимпия“. През 2009 г. певицата оповестява, че прекратява гастролите си, но с удоволствие ще продължи да участва в концерти на свои приятели.

През кариерата си Алла Пугачова е издала над 100 солови албума, компактдиска и DVD-та.

ЧРД, Алла!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg