Ален Делон с нова песен (ВИДЕО)

0

Секссимволът на френското кино Ален Делон записа нова песен. Тя се казва „Обичам само теб“. Текстът е дело на французойката Джулия Пари, а музиката – на канадския композитор Рик Алисън. Записът е направен в „Студио Сен Жермен“ във френската столица. В песента към клипа Ален Делон е заснет в процес на запис на песента.

Най-прочутата до момента песен на френския актьор Ален Делон е неговият дует с певицата Далида „Parole, parole“. В началото на 70-е години на миналия век композицията е създадена от италианците Джани Ферио, Лео Киосо и Джанфранко Дел Ре. Първи я изпяват италианската музикална звезда Мина и актьорът от Ботуша Алберто Лупо.

Ален Делон: Бил съм подлаган на сексуален тормоз

Година по-късно, през 1973-та дуетът е записан от Далида и Ален Делон. Това изпълнение на „Paroles, paroles“ с френски текст засенчва изцяло оригиналната версия. Кмпозицията оглавява класациите във Франция, Канада и Япония, а след това добива и световна популярност.

Други хитове на прочутия актьор през годините са „Tu еst tout pout moi“ от 1967 г., „Cоmme au cinema“ (1987 г.), „Modern Style“ (2006 г.) с Франсоа Харди. Ален Делон предпочита речитативите, а не да пее. 

Ален Делон на 83

Ален Делон има в колекцията си „Сезар“ и почетния приз на Международния кинофестивал в Берлин. През месец май 2019 г. той получи почетната награда „Златна палма“ за цялостно творчество.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg