Вартоломееви дни и нощи

0

Един поп направи държавата на маймуна. Вселенският патриарх Вартоломей, който се нарича ромейски, но всъщност е турски гражданин, дойде, взе си ордена и поиска да му върнем това-онова. Контрата остана у президента.

От всички коментари, които видях из интернет, най-много ми хареса този:

Полека надувайте мухата до размери на бронтозавър. Ще се пръсне горката.

Какво е рекъл и направил вселенският патриарх всъщност изобщо не е важно. Титлата му е стряскаща, официалното положение – духовен глава на всички християни в Турция. Доколкото ги има, де.

Росен Плевнелиев, вселенския патриарх ВартоломейВлиянието на Вартоломей не отива по-далеч от границите на цариградския квартал „Фенер“, но се съмнявам, че и там е кой знае какво.

Но беше докаран в България от председателя на най-старото ни държавно учреждение – Академията на науките. Науката и религията се съюзиха с практични цели – да се промотира кандидатурата на академика за президент и да се уязви сегашния президент. И той се хвана.

Не че академикът има някакви шансове. Но шумът в системата е налице.

Всичко прилича на чистене на терена една година преди президентските избори.

Може би президентът Росен Плевнелиев и сам е взел решение да не се кандидатира след трагедията, която сполетя семейството му през лятото.

Ама за всеки случай милиционерите му помагат.

Няма бъдеще държава, в която милиционерите командват.

В България не са спирали.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg