Цигарената държава

1

Живеем в ерата на демократичния упадък. Колко ли ще продължи? 45 години? Колко!? Тук убиват на дребно. Тук без конфликт разбиват в главата бутилки заради… цигара. Не, заради отказ да им дадеш цигара. Цигани. Тук животът струва не повече от един фас и приключва като фас – стъпкан от подметката на едно мургаво зверство!

В държавата цигара поданиците й се топят след всяко трескаво дърпане от фаса, след всеки подобен случай… остават само представителите на едно малцинство, за чието приобщаване се похарчиха милиони през годините. То не беше „Декадата на ромското включване“, стартирала при Царя, то не са десетките фондации, организации, клъстъри… за убийства!

Едно българско момче в зората на живота си стана част от ангелския хор на безсилието, на покварата, на безнаказаността. Всичко това се случи, докато се очакваше обвинението срещу детето на демокрацията – 32-годишния циганин (от Бяла), да бъде преквалифицирано в непредумишлено убийство от средна телесна повреда.

Така се случва в държавата цигара, на която й остава само едно дърпане преди да хвърли фаса си на земята и да подпали всичко, потънало в демокрация. В цигарената държава осем дни местната Темида преквалифицира… Така е в държавата на неугасените цигари, царете, циганите и цацата…

Мир на душата на Алекс, но душите на всички в Бяла, на всички нас – останалите в цигарената държава, няма да научат що е мир. Никога! А докато държим безропотно тлеещата угарка от цигара, ни чака същото, а циганите – те един ден живи ще ни ядат!

Цигарената Темида ще отсече: условна присъда за мъж, отнел живот, щото му се пушело! Че защо да е друго наказанието? Та нали един цигански глас ще повлече километрична мургава електорална потеря! А следващите избори – местните, са скоро. Следват и парламентарните. А за тях повече отвсякога ще трябват хора от малцинствата, чийто представител е убиецът на 18-годишния Алекс!

Алекс няма да бъде последната жертва на цигани! Това ще продължава, докато не изгорим с тлеещия фас на търпението ни отвратителната търговия с изборни гласове! И не само нея!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

  1. dodi.nikolov на

    Невинни деца отишли си, защото няма държава, няма закони и това още продължава! Боли вътре в гърдите… Не се побирам в кожата си… Това не са чужди деца, това са вашите деца, братя и сестри! Родени са във вашата държава и убити от нея, поради неспособността и да ги защити… Отговорността и вината за този проблем е изцяло в управляващата измет, имитираща неговото „разрешаване“ години наред, без да има резултат… И ще продължава да няма резултат, за съжаление!!!

Коментирай в Delo.bg