Изчезващата България

0

Чисто географски дори да не звучи съвсем реалистично, то българският човек е на път да изчезне чисто физически. Пътят, уви, не е и много дълъг. Само някакви си стотина години, а може би и по-малко.

Докато дъвчем жилавото ежедневие не се вижда технологично решение или религиозно упование, което да може да спре процеса на изчезване на българската нация. Няма! Притеснявайки се за идващите сметки за парно, ток и вода, тревожейки се кой ще ни е кмет, ние не много бавно, но много сигурно се изпаряваме и очевидно няма политическа, гражданска или чисто човешка съпричастност към проблема.

цигани, мързелСпекулира се с цифри, че след 70-тина години ще сме по малко от 5 милиона, а болшинството от тях – цигани и бежанци, но… това не плаши никого. Нали помните златната максима, че веднъж се живее, к’во ни пука за след това? Аз да си платя сметката, да открадна малко парно, малко ток, да си хапна да си пийна, да погледам Биг Брадър пък проблемите след моето материално съществуване не са мои проблеми… нали така? И какво, ако съм културно и емоционално неграмотен, какво като съм непукист за всичко заобикалящо ме? Какво от това? Точно в тези няколко въпроса се крият причините за физическото ни предстоящо изчезване, ако се доверим на прогнозите в цифри.

Не искам да влизам в откачени конспиративни теории за заговор срещу и без друго изстрадалата ни нация. В крайна сметка, ако сами не си помогнем… и бате Ви Бойко не може да Ви помогне… камо ли Меркел или цяла Европа. Непонятно е как можем да си позволим вътрешния дискомфорт от знанието и бездействието за факта на собственото си изчезване. Прилича като автохолокост към българския народ. И не, не са ни виновни хилядите мигриращи бежанци от Сирия, не са ни виновни и циганите, нито така омразните ни политици, виновно е единствено личното ни безхаберие и паразитът на чуждопоклонничеството ни, който родителите ни, възпитани и уплашени от социализма, а след това разочаровани от демокрацията възпитаха у нас.

„Върви учи в чужбина и не се връщай в тая шибана държава!“ Това ще кажат повечето бащи и майки на българските си деца. Шибана държава! И защо е шибана? Коя я е направил шибана? Винаги ли е била така… или позицията е въпрос на манталитет? Въпрос на грижливо поддръжана и исторически обременената робска психика, търсеща бягство и спасителен пояс… някъде навън, където тоалетните миришат на западни лайна. Успелият млад човек е завършил в чужбина, намерил си е работа там и се е спасил от родния клозет. Той е европейски бежанец. Късметлия, че се е родил не в Дамаск, а в София или друг български град.

емигрантка, емигранти, БългарияИ как мислите, че тази държава ще оцелее, когато бъдещето й се е превърнало в експортна стока и пътува нейде на запад. Може би пък не искаме да оцелее. Може би тези хиляди години съществуване са й достатъчни, а историята и подвига на родолюбци като Левски, Ботев, Гаврил Хлътев, Раковски (да не изброявам) не значи нищо или поне не значи повече от това да подменяш керемиди в Лестър или Манчестър или да крачиш гордо из коридорите на някоя европейска институция, защото си гражданин на света. Не , че е лошо, не че не трябва да е така, но каква човешка стойност можеш да имаш след като не уважаваш своето, нещо повече- срамуваш се от него. Знам, че разгневени емигранти ще кажат, че в провинцията няма работа, няма поминък и това е единствената възможност, но тази възможност е с размаха на епидемия подобна на Черната смърт, унищожила огромна част от европейското население в периода 1347 и 1351 г. Сигурно ще са прави.

Сит на гладен не вярва, но пък българинът е оцелял и в по-тежки времена… а може би не? За капак тревожността, че послушното правителство не може да се справи с бежанския проблем и с циганската престъпност и свръх популация е като допълнителен бонус към процеса на още по-скорошното ни изчезване. Но докато не се събудим от будната кома, в която живеем и докато не си покажем главите навън от панелните си колхози и не се изправим срещу проблема нацията ни ще продължи да се топи.

Знам, че е старомодно да си националист, не е европейско (макар, че се съмнявам на запад да е така), ако отстояваш национален интерес, си по-скоро агресивен скинхедс или някаква друга плява. Знам, че националното предателство, педерастията и чуждопоклонничеството са по-висша ценност от това да обичаш родината си, но все пак България разчита на всички нас. Разчита на национален интерес и любов, не само на лично удобство… разчита на неща, които сме забравили някъде в миналото и спешно трябва да се обърнем, потърсим и си върнем. Емиграцията не е висша ценност. Моля!!!, останете в България!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg