Когато гръм удари Гърмен…

0

Някой иска гражданска война. Някой иска да пролее кръв. Иска в Гърмен пушка да гърми, брадва да сече, нож да боде. Големият въпрос е не дали ще има гражданска война, а кой ще употреби конфликта политически.

Не изглежда ли странно, че този дълго отглеждан конфликт, комфортно овладян през годините, напъпи и гръмна не кога да е, а точно преди изборите за местна власт. Политическият инструментариум не познава значението на думата морал. При него целта винаги оправдава средствата. И ако някой някога, по някаква причина ви говори завоалирано, цветущо и „морално“ за етническо неравенство, за религиозна търпимост, то той има определената цел, ако Ви говорят за робство, то бъдете сигурни, че някой иска да Ви бъде господар.

ГърменНе ми се вярва да се стигне до гражданска война. Ако все пак има и най-малката вероятност, аз като българин, съм малко по-спокоен, защото на този етап ние, българите все още не сме малцинство. Не искам да звуча расистки, но дискриминираните в случая сме ние, българите. Нашите майки, бащи, баби и дядовци са пребивани и обирани от малцинствената група в малки населени места, в който живеят. Ние си плащаме тока, за да могат братята роми, да се греят безплатно. Нашите осигуровки изплащат социалните помощи, които те получават, а в замяна ни убиват, пребиват и ограбват.

В циганските души е посята омразата, в интерес да обслужи политически амбиции. Циганите вече са расисти. Със страната като място, в което етническата търпимост беше пословична, е приключено. Стерилната откъм расов конфликт държава, зачена в утробата си режисираната омраза, превърнал я от уютен кът с религиозно и културно разнообразие в сеизмичен терен, тресящ се от конфликти.

Отвисоко погледнаото сплотена нация се дирижира трудно. Интересно е кой ще играе ролята на българския Мартин Лутър Кинг. Цветелин Кънчев, Лютви Местан или някой друг. На първия очевдино му липсват качества, за да се възползва от подобно нещо, вторият изглежда далеч по-завършен манипулатор. Вероятно ситуацията ще роди и нови герои,  нов водач на циганите, който да ги поведа към битката за отстояване на етническата свободия.

Гърмен

Уродливата дума политкоректност пречи на много хора да кажат истината в очите. В общи линии тя е, че малцинствата си знаят правата, без да си знаят задълженията. Къде е модерното в съвременно общество, щом удбоно позволяваме на едни да паразитират и нагло да ни ограбват? Къде е моралното? Къде е святата идея за мирно съжителство? Как да защитаваме малцинствата като ние самите не можем да се опазим от тях? Все въпроси без отговор. Някакъв лъч надежда е, че след петдесетина, а може би и по-малко години ние, като бъдещи представители на малцинствената група ще имаме същите права и нулеви задължения. Може би децата ни няма да плащат ток, ще се настаняват, където си поискат, и както си поискат. Ще крадат безнаказано, ще раждат деца, по лицата им ще лежи безгрижието и лековремието, в душите им ще подскачат игривите ритми на късметлийската реалност да се родиш като част от миноритета и тем подобни тинтири минтири…

Гърмен

По тези земи, пропити с кръв прецъфтелият плод на българската толерантност е време да падне от изсъхналото дърво. Никой няма право да ни употребява, още по-малко пък политически. Българинът се събуди! В Гърмен са готови пушки да гърмят, глави да падат, къщи да се бутат. Е, това може и да не е най-цивилизованият начин за решение на какъвто и да е конфликт, но когато не ти е оставен особено голям избор може и да е единственият.

Някой иска да ни раздели, за да се възползва. Някой иска да ни обезличи, за да се възползва. Някой иска да ни използва, за да се възползва. На оръжие, братя!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg