Битката в Орландовци

0

Да се чудиш, да се маеш. Конфликт, след конфликт се ражда в милата ни майка България. Преобладават етническите. Въоръжени с подръчни средства цигани и българи кръстосват шпаги до Малашевските гробища.

Орландовци е гнусен квартал. Извинявам се на живущите там. Преди може и да не е било така, но преминаването през него е неприятно преживяване. Първо защото около него са разположени два от големите гробищни парка, демек затворен е от печал, второ защото представлява сивата и индустриална част на София, трето на улица „Градините“ 3 се намира едно от най-мащабните и зловещи ромски гета, добило печална слава с циганчетата болни от СПИН и не на последно място заради социалния феномен „Битака“, където ако не сте били трябва да отидете. Колоритът е пълен. Там се продава всичко, от животни до бръснарски ножчета и всякакъв вид услуги. „Битака“ е МОЛ на открито, който определено може да Ви изненада с богата палитра и амалгама от стоки и услуги.

Да се върнем на темата Орландовци, където циганското племе господства и тероризира българските обитатели. Влезнеш ли в квартала, моментално се натъкваш на разминаващи се каруци, впрегнати в изнемощели коне. Каруците са пригодени според своята специализация – за пластмаса, за арматура, за хартия, за шаси на автомобил или просто за разходка. Всяка една от каруците е оборудвана и с камъни. Защо ли? Ами за лаещите я кучета. Сред минувачите около улица „Градините“ 3 може да се натъкнете на освирепяло куче с три крака, сополиви циганета, гордо носещи телесните си нечистотии, полуголи татуирани безделници, отворили багажника и стъклата на старите си мерцедеси, озвучаващи с ориенталски ритми всяка секунда от безтегловното си съществуване.

Орландовци

Но да не си извадите грешно впечатление, те не са миролюбиви. Ненавиждат българи, особено новодошлите роми и искат всички да се съобразяват с тях и със примитивния им начин на съществуване.

Там в това гето, проституиращите  и просещи малолетни наркомани, измежду които небезизвестните Сали, Севда, Мария и прочие, жертва на нееволюиращия и отказващ приспособление етнос, бяха диагностицирани със СПИН. Какво става сега с тях, никой не знае. Дали са живи и опасно заразни, дали са мъртви, никой не се интересува, не се интересуват и техните родители, братя, събратя. Това е минал казус с много неизвестни.
Към днешна дата в циганския катун на ул. „Градините“ 3 ромите са готови за битка. Битката за правата си. Правата да пречат и рушат обществения ред, правата да обират безнаказано, правата да живеят свободно, където и както си поискат.

Пазени от полицията и пълното безхаберие на властта, включително и местната, не съм оптимист, че този конфликт ще бъде мирно разрешен. До вчера живели в мир и разбирателство, днес цигани и българи са на прага на гражданска война.

Коли на жандармерията пътуват към Орландовци, 15.06.2015 г., 06:15 ч.

Коли на жандармерията пътуват към Орландовци, 15.06.2015 г., 06:15 ч.

Дали фитилът беше запален в Гърмен не знам, но не се съмнявам, че е режисиран, че някой ще го употреби политически и ще извлече дивиденти. Някой има интерес страната да се тресе от тази етническа катастрофа. Вече не са само закани. Кръв се лее в квартал Орландовци.

Ако имаше начин за диалог какво ли биха си казали? Според мен този етап отдавна е преминал. Търпението на българина е изчерпано. Така става, когато в тази страна общо взето няма какво да губиш. Когато оцеляването вече е въпрос на живот и смърт. Когато достойнството да си човек е потъпкано от модерните норми за съображение.

Ще се радвам, ако България е пак онова място, където етническата и религиозна търпимост бяха пословични. Не се заблуждавайте, битката в Орландовци е само началото и не защото не можем да се разберем като българи с цигани, а защото някой има интерес от този конфликт…

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg