Брутални и ужасяващи показания срещу Ценко Чоков

0

Привърженици на бивш кандидат-кмет на Галиче Веселин Тушинов са описвали целенасочено настоящия кмет на селото Ценко Чоков като ужасен човек. Точно тези хора са свидетелствали срещу Чоков, сина му и още няколко души, заяви адвокатът на скандално известният управник на врачанското село Иво Найденов.

Над три часа продължи заседанието на спецсъда по искането на обвинението бащата и сина Чокови да останат в ареста за постоянно. Обвиненията към тях и още шестима души са, че представляват престъпна група, която извършва редица незаконни дейности. Няколко души твърдят, че групата на Чоков пребивала, изнасилвала и отвличала хора, занимавала се с лихварство и разпространение на наркотици. Групата използвала и кабели, с които връзвала своите длъжници. Имало и хора с избити зъби. Други се оплаквали от изгаряния по тялото, които били от загасени цигари и дори изнасилване с бутилки. Тези брутални сцени били документирани дори със снимки.

Ценко Чоков, Галиче, арест, Мартин Чоков

арестът на Ценко Чоков, 26.05.2016 г.

Според адвокат Найденов, прави се опит да бъде внушено, че Ценко Чоков е бил под нечии протекции и затова в управляваното от него село не можело да се разкрият каквито и да е престъпления. Според защитника на Чоков, до момента в доказателствата е описано познанство на кмета Чоков с местния лидер на ДПС Касъм Касъмов. Именно чрез Касъмов Чоков е получавал политически чадър. Същинското начало на историята с настоящите свиделите срещу Ценко Чоков е било след спор за земя преди години.

„Само Светият Синод, БАН и НАСА не са проверявали Ценко Чоков след всички жалби срещу него“ –

посочи адвокат Иво Найденов. По думите му не трябва да се дава кредит на доверие на твърденията на Веселин Тушинов.

Ценко Чоков, избори, ГаличеДруга част от свидетелските твърдения твърдения били, че кметът Чоков е бил в интимни отношения със съдийка и служител на държавното обвинение от Бяла Слатина. Адвокат Найденов определи твърденията като възмутителни. Според него, ако някой се пробва да вкара в спирала прокуратурата, то надеждите му са това да не се случва със съда. Защитникът на Чоков свърза факта, че клиентът му е бил подкрепян от Движението за права и свободи в надпреварата за последните избори за местна власт, а преди това от ГЕРБ.

Ако групата на Ценко Чоков бъде освободена, моделът ще се възпроизведе, настоя прокурорът по делото. По думите му има риск, свързан със заплахи срещу свидетели.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Ценко Чоков, ГаличеАз съм Ценко Чоков! Вие кои сте?

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg