Световен „Гинес“ рекорд за Смиляна Захариева – жената с „най-мощния глас на планетата“

0

Народната певица Смиляна Захариева стана горд притежател на световен „Гинес“ рекорд. Тя бе обявена за най-силния глас на планетата, след като миналата година – на 27 септември, при специални условия на Античния театър в Пловдив, прецизен уред „Cassella“ отчете 113.8 децибела.

Ето какво сподели певицата в профила си във Фейсбук минути, след като получи по мейл рекорда от централата на „Гинес“:

Смиляна Захариева

Смиляна Захариева отворила мейла си по време на посещение при будистки монаси в Шри Ланка. За да бъде записан рекордът и да получи номер в Гинес е било нужно да се спазят определени условия. А те са: измервателният уред да е на два метра и половина от Смиляна и да се намира на метър и половина височина от земята, да се замери в пространство с тишина до 60 dbc и да задържи 5 секунди гласа си в най-мощната му фаза.

Смиляна Захариева

При тези трудни изисквания Захариева е достигнала коефициент на мощност на гласа от 113.8 dbc, а прагът поставен от Гинес е бил 110. Според изчисленията на проф. Чушков, препоръчан да се включи в проекта от специалистите, мощта на гласа до нея е била с 143.8 dbc, а в главата на изпълнителката – 153.8 dbc.

Ето какво сподели родопчанката минути след високото признание:

Екипът на delo.bg честити успеха на Смиляна Захариева!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg