Самолет с 224 души на борда се разби в Египет

0

Пътнически лайнер на руската авиокомпания Kogalymavia с 224 души на борда се разби в Североизточен Египет, в централната част на Синайския полуостров, съобщи египетският премиер Шериф Исмаил. Самолетът е връщал руски туристи от курорта Шарм Ел Шейх на Червено море.

самолет, Египет, 224 души

Малко преди самолетът да изчезне от локаторите на наземния контрол, пилотът е поискал да кацне аварийно на най-близкото летище, заявиха от международния аеропорт на Кайро. Причина за желанието да приземи аварийно самолета, който летял на височина от над 9000 метра, е била, че радиостанцията се е повредила. Веднага след това връзката била загубена.

Агенция ТАСС уточнява, че разбилият се самолет е „Еърбъс А321“ е бил със 7-членен екипаж и 217 руски туристи. В списъка с пътниците фигурират 200 пълнолетни и 17 деца. Пътническият лайнер е излетял в 6.51 ч. московско време. В 7.17 ч. той вече не е бил във връзка с РВД в кипърската столица Ларнака и е изчезнал от локаторите. Лайнерът е трябвало да кацне в Санкт Петербург в 12.10 ч.

Първоначалният оглед на мястото на катастрофата на руския самолет, разбил се на Синайския полуостров в Египет, показва, че катастрофата се дължи на технически проблем.

Около 150 тела, част от тях обгорели, са намерени в радиус от 5 километра от мястото, където е паднал самолетът. Машината е паднала вертикално и в резултат на това много от отломките са се запалили.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg