Ryanair съкращава над 900 пилоти и стюарди

1

Нискобюджетната авиокомпания Райънеър (Ryanair) има 500 пилоти и 400 стюарди и стюардеси повече, отколкото се нуждае. Закриването на работните места ще бъде обявено през идните седмици. Това съобщава във видеообръщение до служителите главният изпълнителен директор Майкъл О’Лиъри, цитиран от Ройтерс.

Съобщението е направено близо две години, след като най-големият нискобюджетен авиопревозвач в Европа Ryanair беше принуден да отмени стотици полети и анулира продадените самолетни билети заради недостиг на пилоти.

Майкъл О’Лиъри посочи, че компанията се надява да запази колкото се може повече работни места. Трябва да реагира бързо на забавянето на доставките на приземения Боинг 737 МАКС, както и на заплахата от липса на споразумение за Брекзит. Той допълни, че съкращенията ще бъдат направени около края на септември и след Коледа.

Ryanair, pilot

Пилотите на Ryanair във Великобритания и Ирландия организират гласуване за евентуални стачни действия. Някои синдикални представители казаха, че Майкъл О’Лиъри се опитва да ги откаже да гласуват за стачка.

Те посочиха, че агенцията, която наема служители за Райънеър, все още пуска обяви за набиране на персонал и по-рано този месец авиокомпанията е започнала нова обучителна програма за пилоти в Централна Европа.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

Коментирай в Delo.bg