Поли Генова прати България на финала на Евровизия

0

Експлозия от звук, глас и ефектното представяне на Поли Генова във втория финал на Евровизия пратиха страната ни на големия финал на Евровизия на 14 май в столицата на Шмвеция Стокхолм. По време на изпълнението цялата зала пееше заедно с българката припева на „If Love Was A Crime“ – „Дай ми любовта“. Очаквано и от публиката, и от букмейкърите Поли отвя конкуренцията и по този начин поведе за втори път България по пътя към заветната кристална статуетка (стилизираният микрофон) на Евровизия.

Композитори и музикални продуценти на песента на Поли Генова са Борислав Миланов, както и шведите Sebastian Arman и Joacim Bo Persson. Те са част от Symphonics & REDFLY, доказана марка в света на поп музиката. Symphonics & REDFLY имат съвместни проекти с международни звезди катоДженифър Лопес, Шакира, Кели Кларксън и Бритни Спиърс. Поли Генова е съавтор на текста на песента.

 

Освен Поли Генова, бяха обявени и останалите деветима победители от втория полуфинал на песенния фестивал, които ще пеят в събота вечерта по време на гала вечерта, когато е изборът на победител от 61-то издание на Евровизия. Гласуването на журито от сряда, 11 май и телевизионните зрители на живо в нощта на втория полуфинал определи втората десетка финалисти. Освен България, това са представителите на Грузия, Латвия,  Австралия, Сърбия, Украйна, Полша, Литва, Израел и Белгия.

В първата десетка от 10 май са представителите на Армения, Русия, Унгария, Азербайджан, Хърватска, Холандия, Австрия, Кипър, Чехия и Малта. Заедно със страната-домакин Швеция и „голямата петорка“ (основателите и главните спонсори на конкурса) – Великобритания, Германия, Испания, Италия и Франция на финала на 14 май ще пеят 26 изпълнители.

Екипът на delo.bg вярва в таланта на Поли Генова! Успех в събота, Поли!

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg