Васко да Гама от село Рупча пое на последното си пътешествие. Сбогом, Иване!

0

Актьорът от арменски произход Иван Ласкин, превърнал се в средата на 80-е години на миналия век в най-популярното момче у нас, след като изигра Васко да Гама от село Рупча, почина на 48-годишна възраст. Той беше приет за лечение във Военномедицинска академия на 28 декември и държан в изкуствена кома заради чернодробна недостатъчност. Още преди години актьорът призна, че има проблеми с алкохола, но в интервюто му в предаването „Преди обед“, след като си тръгна от третия сезон на „Фермата“, той отклоняваше темата с присъщото си чувство за хумор:

почина Иван Ласкин„Аз съм един средно едър българин, който обича да пие вино с приятели“,

сподели в предаването „Преди обед” през октомври 2017 г.

Кариерата на Иван Ласкин включва десетки роли в киното и театъра, както и в чуждестранни продукции.

На върха на славата си се качва още като тийнейджър. Сериалът „Васко да Гама от село Рупча” го превърна в истинска звезда в България през 1986 г. След средното си образование, Ласкин завършва ВИТИЗ през 1994 г. в класа на проф. Здравко Митков, а незабравими роли прави в сериали като „Хайка за вълци“, „Магьосници“ и „Дунав мост“.

Неговият остър език предизвикваше в последните години лавина от коментари на страницата му във Фейсбук, когато решеше да сподели мнение по даден казус.

почина Иван Ласкин„Аз на устата си ключ нямам. Всичко, което мисля, излиза през челюстно-говорния ми апарат и смятам, че това се нарича почтеност“,

обясни покойният актьор отново в „Преди обед“ по bTV.

Той е баща на две дъщери – Люба и София, към които описваше любовта си по един изключителен начин в социалните мрежи.

Не пестеше и откровенията си към актрисата Александра Сърчаджиева, с която живееше на семейни начала.

почина Иван Ласкин„Всеки един изживян миг с това момиче за мен е щастие“,

сподели пред Нели и Меги в „Търси се“ преди четири години.

Иван Ласкин споделяше, че подготвя книга с есета и поеми, но преди да я издаде, на 48-годишна възраст той пое по последния си път – навръх Богоявление и в навечерието на своя имен ден.

Поклон пред паметта на Иван Ласкин!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg