9-годишният Виктор Велинов просълзи навръх 3 март българите по света с песента си „Не давайте България“ (видео)

2

Спомняте ли си Виктор? Виктор Велинов – българчето, което е родено и живее в Ню Йорк и преди година разплака всички българи с авторската си песен „Откъснатите цветя на България“ по повод националния ни празник Трети март, а композицията се превърна в химн на хилядите български деца емигранти.

През 2016-та, навръх годишнината от Освобождението на България от турско робство вече порасналият Виктор Велинов (9 г.) отново разчувства отново сънародниците ни, пръснати по целия свят с новата песен „Не давайте България“ по негова музика и текст на родната му майка – поетесата Кристина Велинова. Като беквокали в изпълнението участват Нели Минчева, Вера Велинова и Мартина Радославова. Аранжиментът е на музикалния педагог на Виктор – Александър Чазов. Освен красотите на България, заснети с дрон, клипът показва талантливия Виктор в българската църква „Св.Св. Кирил и Методий“ в Ню Йорк и на брега на Атлантическия океан.

Виктор Велинов

Припевът на новата въздействаща песен на даровитото момче е следният:

Не давайте България на другите –

с кръвта на хиляди герои напоена

в майчини сълзи безброй окъпана,

с духа на мъченици осветена.

 

Припомнете си и дебютната музикална творба на Виктор Велинов от миналата година в статията на delo.bg 8-годишно момче разплака българските емигранти. За нея момчето беше удостоено със званието почетен гражданин на град Трън, откъдето са и корените му.

За Виктор България е раят на Замята! До навършването на своята 4-годишнина Вики смята, че родината на неговата майка е там, горе на небето, тъй като до България се стига само със самолет.

Мечтата му един ден е, щом порасне да се върне в бленуваната малка европейска държава и да заживее в някое от стотиците български села. Виктор иска да отглежда животни край Трън, откъдето е неговият дядо и има желание и да направи приют за бездомни животни, за да не страдат и да не бъдат убивани.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!2 коментара

Коментирай в Delo.bg