Ритон Ви чакат в ритъма латино на 6 април в НДК

0

Голям концерт-спектакъл на най-обичания български дует. „Ритон в ритъма латино“ е новото музикално предизвикателство както за Катя и Здравко, така и за всички техни почитатели. Концертът ще бъде на 6 април 2016 г. в Зала 1 на НДК от 20.00 ч. Специално за delo.bg нежната половинка на дует Ритон повдигна завесата на очакваното събитие.

Катя, Здравко, РитонКатя, как се решихте на спектакъл изцяло с латино песни? Означава ли това, че записвате нови композиции специално за спектакъла на 6 април?

– Всеизвестно е, че имаме много песни, които са в латино ритъм. Сега обаче, вече се преаранжират големите ни хитове, а някои дори вече са готови, дело са на Алекс Нушев, който е и основният аранжор на спектакъла догодина. Към нашата група на сцената ще се включат и още 3-ма музиканти. Ще има и много латино танцьори, за да бъде атмосферата блестяща. Специални гости на шоуто също ще допринесат шоуто да бъде интересно. Да, ще има чисто нови песни. На 7 декември записахме песента „Живот като на кино“ по музика на Чавдар Коцев, текст на Драгомир Драганов и аранжимент на Алекс Нушев. Радваме се, че ни осени идеята за такъв тип концерт, защото ще бъде доста различно от това, което сме правили както ние, така и други наши колеги. Доста българи ни свързват с този стил. Много композитори ни казват „Искам да напиша нещо за Вас“ и задължително това е латино парче. (смее се). Сред преаранжираните ни големи хитове за концерта ще бъдат „Някога, но не сега“, „Накъдето ми видят очите“, Прегърни ме, Лятото“, „Замълчи, замълчи“, „Обичай ближния“ и др.

дует ритонКакво е другото ново около Дует Ритон? От 2 март на пазара е вече виниловата плоча с албума Ви „Пътят към твоето сърце“? Кое забави издаването й, насрочено за миналата есен?

– Да, всички наши почитатели могат вече да си я поръчат от официалния ни фейсбук профил. Виниловата плоча трябваше да излезе есента, но след като влязохме във Вип Брадър проектът беше замразен, тъй като всичко трябва да мине през нас, не можехме да оставим някой друг да движи нещата. Но всяко зло за добро, защото винилът не е черен като обикновените плочи, а яркочервен. Нещо, което на българския пазар няма. Червена плоча с черна среда, а буквите върху нея са бели. Така запазихме стилистиката и дизайна на албума „Пътят към твоето сърце„. Плочата, която е произведена в Италия излезе за наше щастие  преди концерта ни в Зала 1 на НДК, на 2 март. А след спектакъла на 6 април, ще издадем в диск новите ни песни, както и всички латино аранжименти на големите ни хитове. Латино албумът ще излезе през лятото, все пак това е сезонът на латиното.

Дует Ритон, латино концерт, 6 април, Зала 1 НДК– Трудно ли взехте решението да влезете във Вип Брадър, доста полюсни бяха мненията, когато се разбра, че ще станете част от реалити формата?

– Да, няколко поредни години ни канят, но този път шестото ми чувство подсказа, че трябва да влезем, че нищо няма да загубим. Все пак човек трябва да е готов психологически. Сега решението не беше трудно, а хубавото е, че сътрудничеството ни с Old School и Нова телевизия продължава и през 2016 г.

Загубихте ли фенове с това, че влязохте в къщата на Вип Брадър?

– Нашата идея беше да не разочароваме хората, които ни харесват. Сигурно ще има и разочаровани и то не заради нашето държание в къщата, а защо въобще влязохме в къщата на Вип Брадър. Спечелихме обаче, една голяма млада аудитория. Това са хора, които не ги е вълнувало нашето творчество до този момент, но сега чувствам един голям интерес към дует Ритон от млади хора, което много ме радва.Дует Ритон

Билетите за големия латино концерт в Зала 1 на НДК на 6 април вече се продават ticketportal.bg и касата на НДК.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg